Zadaj pytanie na forumZOSTAŃ NASZYM EKSPERTEM
| dukeaecc | nieruchomosci_waw | kw02 | nika weronika |

Witam. Sytuacja dotyczny mojego znajomego, a konkretnie jego żony. Sytuacja jest utrudniona, bo ona nic nie chce mówić. Jego żona od kilku lat zaciąga jakieś kredyty, tak napawdę nie wiadomo dokładnie ile, gdzie itp. Prawdopodobnie wpadła w zaciąganie kolejnego na spłatę poprzednich. Jeździ gdzieś po sądach, ale jemu nic nie chce powiedzieć. Kiedyś dorwał jakiś adres sądu gdzie ona ma sprawę i pojechał dowiedzieć się o co tak naprawdę chodzi, mianowicie: czy ona ma wyroki, czy obecnie toczą się jakieś sprawy, jeżeli tak to o co, jakie to kwoty. Niestety w sądzie powiedziano mu, że nie udzielą mu żadnych informacji, ponieważ nie mogą. I w tej chwili pojawia się problem: jeżeli są małżeństwem to on odpowiada również za to co ona będzie musiała spłacać - wspólnota majątkowa. Ona nie pracuje, więc prawdopodobnie on zostanie pociągnięty do spłacania. W takim bądź razie, logicznie rozumując, czy ma on prawo otrzymania od sądu wszelkich informacji typu: czy ona ma wyroki, czy w toku są sprawy itp. I pytanie numer dwa - czy jest możliwość wydania oświadczenia: Od dnia 1.01.xxxx roku oświadczam, że nie odpowiadam za długi zaciągnięte przez moją żonę (gdzieś w jakiejś gazecie coś takiego kiedyś czytałem). Przepraszam za mało fachowe słownictwo, ale mam nadzieję, że napisałem to w miarę jasno. Ew. proszę przenieść do odpowiedniego działu. Pozdrawiam | |||
zgłoś naruszenie regulaminu![]() | |||
CYTAT(tangoszpady @ 11.03.2010, 0:41) czy jest możliwość wydania oświadczenia: Od dnia 1.01.xxxx roku oświadczam, że nie odpowiadam za długi zaciągnięte przez moją żonę (gdzieś w jakiejś gazecie coś takiego kiedyś czytałem) Pomoże tylko zniesienie wspólnoty, czyli potrzebna mu jest rozdzielność majątkowa Tu niech poczyta http://rozwody.wieszjak.pl/podzial-majatku...malzonkami.html http://rozwody.wieszjak.pl/podzial-majatku...malzonkami.html | ||
zgłoś naruszenie regulaminu![]() | |||
linki reklamowe | |

| Kalkulatory | Pisma |
| Akty prawne | Tagi |

| A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | R | S | T | U | W | Z | MAPA SERWISU |