Zadaj pytanie na forumZOSTAŃ NASZYM EKSPERTEM
| dukeaecc | mfilipinka | nieruchomosci_waw | zaneta1985 |

Witam. Mam mały problem założyłem działalność gospodarczą 05.2008 a zawiesiłem ja 05.12.2008. Podczas prowadzonej działalności nie miałem żadnych przychodów, nie kupiłem towaru tylko ponosiłem straty z tytułu wynajmu lokalu, zus, księgowa media (telefon, prąd, gaż, woda) Ogłoszenia w prasie. Chcę ja teraz zlikwidować. 1. Jakie kroki mam przedsięwziąć? Wiem że mam napisać pismo do Urzędu Gminy z informacją o jej zamknięciu, a także wysłać po 1 kopi takiego pisma do Urzędu Skarbowego i do Urzędu Statystycznego. ( prosiłbym o dosadne informacje, gdyż nie posiadam żadnej wiedzy w tym kierunku). 2. Mam pytanie jeżeli w okresie zawieszenia działalności gospodarczej pracowałem na umowie zlecenie bądź umowie o dzieło to będę miał z tego tytułu jakąś kare finansową? jeżeli tak to czy da się ją jakoś anulować | |||
zgłoś naruszenie regulaminu![]() | |||
http://firma.wieszjak.pl/abc-malej-firmy/2...spodarczej.html Cytując klasyka | ||
zgłoś naruszenie regulaminu![]() | |||
linki reklamowe | |

| Kalkulatory | Pisma |
| Akty prawne | Tagi |

| A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | R | S | T | U | W | Z | MAPA SERWISU |