Zadaj pytanie na forumZOSTAŃ NASZYM EKSPERTEM
| dukeaecc | Garion | nieruchomosci_waw | ja_jagienka |

Mam dosyć nie typowy problem. Otóż wspólnie z żoną po ślubie zamieszkaliśmy u jej rodziców. Zdecydowaliśmy się wykonać nadbudowę budynku. Zainwestowaliśmy ok. 35 tysięcy. Jednak problemy rodzinne doprowadziły do tego, że wraz z żoną postanowiliśmy się wyprowadzić i odzyskać nasze pieniądze, które zainwestowaliśmy. Problem jest w tym gdyż wszystkie dokumentacje związane z wydatkami jak i dom stoją na teścia. Ja posiadam jedynie 3 świadków potwierdzających fakt iż wspólnie z żoną dostał od nas ową kwotę oraz nagranie na którym przyznaje się iż dostał od nas pieniądze ale również twierdzi, że nam ich nie odda. Co mam zrobić w takiej sytuacji?? Czy mam szanse na wygranie ewentualnej sprawy?? Bardzo proszę o odpowiedź. | |||
zgłoś naruszenie regulaminu![]() | |||
Może Pan wystąpić pisemnie do teściów o zwrot nakładów na mieszkanie. Przy odmowie skierować sprawę do sądu. Trudno na podstawie opisu z forum ocenić szanse na wygranie sprawy. | ||
linki reklamowe | |
A w takim piśmie jeśli będe podawał termin zwrotu to mogę wpisać dowolną liczbę dni czy istnieje jakiś urzędowy termin ?? | |||
| konto usunięte |
CYTAT(Jackal22 @ 11.03.2010, 10:32) A w takim piśmie jeśli będe podawał termin zwrotu to mogę wpisać dowolną liczbę dni czy istnieje jakiś urzędowy termin ?? Pisząc wezwanie do zapłaty należy podać jakiś przyzwoity termin tak aby dłużnik mógł wywiązać się z tej spłaty. Nie obowiązuje żaden urzędowy termin. | ||
linki reklamowe | |

| Kalkulatory | Pisma |
| Akty prawne | Tagi |

| A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | R | S | T | U | W | Z | MAPA SERWISU |