Forum Wieszjak.pl » Prawo » Sprawy karne » oskarzenie »  Dodaj komentarz
oskarzenie - dodaj swój komentarz
Autor:
 Masz konto? Zaloguj się
Treść:
Zachęcamy Cię do założenia konta w naszym serwisie. Dzięki rejestracji możesz m.in.:
  • szybko odnaleźć dyskusje, w których brałeś/aś udział,
  • zapisywać dyskusje, które szczególnie Cię interesują
  • otrzymywać na maila powiadomienia o nowych komentarzach w obserwowanych przez Ciebie wątkach
Rejestracja daje Ci również pewność, że nikt nie podszyje się pod Twój nick

* Uwaga: wypowiadając jako gość, obok podanego autora widoczny będzie twój numer IP
10 ostatnich wypowiedzi (w kolejności od najnowszego):
1.
16:36 20-03-2010  dominos
Jak to sprawa cywilna to proszę założyć temat w odpowiednim dziale. Jeżeli chodzi o postępowanie karne, to zawsze sąd może uznać stawiennictwo konkretnej osoby za obowiązkowe, natomiast jeżeli była Pani już przesłuchana, to można na każdy termin wysyłać pismo informujące, że Pani się nie stawi i prosi o rozpoznawanie sprawy pod nieobecność. Niemniej proszę pamiętać, że należałoby wtedy po każdym terminie dowiadywać się o to jak się zakończył, żeby nie przegapić terminu na ewentualne odwołanie.
2.
12:00 11-03-2010  krzys1984
Bardzo prosze o porade zostałam niesłusznie oskarzona o pobicie i uszkodzenie mienia.Pani ktura wniosła sprawe do sadu z powudztwa cywilnego niema zadnych dowodów na to ze ja pobiłam i ze uszkodziłam jej samochud.Ma tylko dwuch swiadków kturzy twierdza ze ja pobiłam ale zaden z nich niewidział zebym uszkadzała samochud.Śledztwo przeprowadzone przez policje zostało umorzone z braku dowodów ale ta Pani teraz wniosła sprawe z powudztwa cywilnego .Jestem w 7 miesiacu ciazy i musze co miesiac dojezdzac na sprawy ponad 50km ,jest to dla mnie w tym stanie meczace i stresujace.Mam pytanie czy jezeli niema zadnych dowodów przeciwko mnie tylko zeznanie dwuch swiadków to ta Pani ma szanse wygrac? I czy ja jako pozwana musze stawiac sie na kazdej sprawie .W mojej odpowiedzi na pozew wnosiłam o oddalenie powudztwa w całosci i rozpoznanie sprawy pod moja nieobecnosc.Bardzo Prosze o odpowiedz.

Społeczność »

Zadaj pytanie na forumZOSTAŃ NASZYM EKSPERTEM
dukeaeccmfilipinkanieruchomosci_wawzaneta1985
dukeaeccmfilipinkanieruchomosci_wawzaneta1985
Dołącz do naszego grona