Renta wojskowa a prawo do emerytury - dodaj swój komentarz
Autor:
 Masz konto? Zaloguj się
Treść:
Zachęcamy Cię do założenia konta w naszym serwisie. Dzięki rejestracji możesz m.in.:
  • szybko odnaleźć dyskusje, w których brałeś/aś udział,
  • zapisywać dyskusje, które szczególnie Cię interesują
  • otrzymywać na maila powiadomienia o nowych komentarzach w obserwowanych przez Ciebie wątkach
Rejestracja daje Ci również pewność, że nikt nie podszyje się pod Twój nick

* Uwaga: wypowiadając jako gość, obok podanego autora widoczny będzie twój numer IP
10 ostatnich wypowiedzi (w kolejności od najnowszego):
1.
14:00 11-03-2010  adam19490829
Moj przypadek jest dosyć skomplikowany, lecz chciałbym sie dowiedzieć czy całkowicie beznadziejny. Jestem rencistą wojskowym. łącznie w wojsku przepracowalem 15 lat 7 m-cy 16 dni. Zostałwm zwolniony dyscyplinarnie w 1990r. z dniem 29 marca. W 1991r. stanąłem na komisję wojskową i otrzymałem rentę, na której jestem do dnia dzisiejszego. Składałem wniosek do WBE o przejscie na emeryturę z chwilą osiągnięcia wieku tj. 60 lat. Dostałem decyzję odmowną. Renty otrzymuję 650,-zł. W trakcie okresu rentowego pracowałem w rożnych firmach, o różnym czasie pracy i wymiarze etetu. Lat pracy w cywilu uzbiera się na około 10 lat. Co mam w takiej sytuacji robić, czy mam szansę na otrzymanie emerytury, i jakiej z wojska czy cywilną. Prosze o ukierunkowanie i odpowiedż co mam dalej robić. Serdecznie pozdrawiam .

Społeczność »

Zadaj pytanie na forumZOSTAŃ NASZYM EKSPERTEM
dukeaeccmfilipinkanieruchomosci_wawzaneta1985
dukeaeccmfilipinkanieruchomosci_wawzaneta1985
Dołącz do naszego grona