1
Przejdź do strony:
» ulga prorodzinna
E-mail adresata:
Temat wiadomości:
Polecany wątek na forum Wieszjak.pl!
Treść wiadomości:

* do wiadomości automatycznie zostanie dołączony adres url wątku
Śledzony temat:
Prawo podatkowe
Wybierz metodę powiadomienia o nowych komentarzach w tym wątku:

15:10 11-03-2010
W roku 2008 maz mieszkal ze mna i dziecmi wspolnie . Na dzien dzisiejszy jestesmy po rozwodzie i nie mieszkamy razem . Czy maz moze bez zadnych konsekwencji odliczyc ulge prorodzinna w PIT za 2008r.
  zgłoś naruszenie regulaminu
konto usunięte

15:21 11-03-2010
Były mąż może odliczyć za te dni, kiedy dziecko pozostawało pod jego opieką. Za te dni, kiedy przebywało pod wspólną opieką możecie po połowie - jeśli nie został pozbawiony władzy rodzicielskiej.
Tak to mniej wiecej wygląda w praktyce. Na poparcie tego dobrze jest mieć jakiś dokument, np. orzeczenie sądu dot. miejsca pobytu dziecka i kontaktów z drugim rodzicem.

linki
reklamowe

15:26 11-03-2010
CYTAT(sponsor @ 11.03.2010, 15:10)
W roku 2008 maz mieszkal ze mna i dziecmi wspolnie . Na dzien dzisiejszy jestesmy po rozwodzie i nie mieszkamy razem . Czy maz moze bez zadnych konsekwencji odliczyc ulge prorodzinna w PIT za 2008r.

rozliczenie za 2008 to troche póżno biggrin.gif
---------------------
Interpretacja ministerstwa to najczęściej przekonywanie, że w ustawie jest co innego, niż tam faktycznie jest.

Prezentowane poglądy, opinie i odpowiedzi mają jedynie charakter informacyjny i pomocniczy i nie powinny być traktowane jako wiążące kogokolwiek.

18:49 11-03-2010
pomylka - za 2009 r. wladze rodzicielska sprawuje ja.Maz nie ma wyznaczonych widzen przez Sad.
konto usunięte

18:51 11-03-2010
Ale dziecko przebywa czasem u niego?

linki
reklamowe

1
Przejdź do strony:

Społeczność »

Zadaj pytanie na forumZOSTAŃ NASZYM EKSPERTEM
dukeaeccbarszymkw02ja_jagienka