Zadaj pytanie na forum
![]() | Ewa Duchnowskapsychoterapeuta terapii krótkoterminowej skoncentrowanej na rozwiązaniu BSFT, mediator rodzinny, specjalista w zakresie przeciwdziałania przemocy w rodzinie |
| dukeaecc | nieruchomosci_waw | zaneta1985 | mfilipinka |

Witam. Mam założoną sprawę o alimenty z kobietą z którą mam dziecko nie miałem ślubu. teraz na pozwie do sądu w miejscu gdzie się wpisuje wartość przedmiotu sporu wpisała 250 złotych!! czy tam nie powinna być kwota jaką żąda miesięcznie pomnożona razy 12. a jeśli tak czy ona może ją zmienić na rozprawie i powiedzieć że nie wiedziała że tak się wpisuje. w uzasadnieniu też napisała że kwota jak wydaje na dziecko miesięcznie to właśnie 250 zł. Dodam że wcześniej płaciłem alimenty dobrowolnie w kwocie jaką ustaliła teraz jestem bez pracy i nie mam dochodu i złożyła pozew do sądu czy to może mieć wpływ na sprawę? Proszę o szybką odpowiedź. Dziękuję. | ||
zgłoś naruszenie regulaminu![]() | |||
CYTAT(prawnik0102 @ 11.03.2010, 14:41) Witam. Mam założoną sprawę o alimenty z kobietą z którą mam dziecko nie miałem ślubu. teraz na pozwie do sądu w miejscu gdzie się wpisuje wartość przedmiotu sporu wpisała 250 złotych!! czy tam nie powinna być kwota jaką żąda miesięcznie pomnożona razy 12. a jeśli tak czy ona może ją zmienić na rozprawie i powiedzieć że nie wiedziała że tak się wpisuje. w uzasadnieniu też napisała że kwota jak wydaje na dziecko miesięcznie to właśnie 250 zł. Dodam że wcześniej płaciłem alimenty dobrowolnie w kwocie jaką ustaliła teraz jestem bez pracy i nie mam dochodu i złożyła pozew do sądu czy to może mieć wpływ na sprawę? Proszę o szybką odpowiedź. Dziękuję. nie ma znaczenia, jeżeli napisała 250 zl./m-c. To że Pan jest bez pracy nie zwalnia Pana ze świadczenia finansowego wobec dziecka. Tak sie składa, że dziecko tak czy inaczej musi jeść, powietrzem się nie zatka. Niech się Pan ciesz, że ma tak mało wymagającą matkę swojego dziecka, bo 250 zł. to naprawdę niewielka kwota. ----------------------
nie rób scen :) | ||
linki reklamowe | |
CYTAT(mamba30 @ 11.03.2010, 15:03) nie ma znaczenia, jeżeli napisała 250 zl./m-c. To że Pan jest bez pracy nie zwalnia Pana ze świadczenia finansowego wobec dziecka. Tak sie składa, że dziecko tak czy inaczej musi jeść, powietrzem się nie zatka. Niech się Pan ciesz, że ma tak mało wymagającą matkę swojego dziecka, bo 250 zł. to naprawdę niewielka kwota. hehe nie jest powiedziane ze nie chce płacić ani ze ta kwota jest za duża pytanie było inne także nie odpisuj mi więcej | ||
CYTAT(prawnik0102 @ 11.03.2010, 15:15) hehe nie jest powiedziane ze nie chce płacić ani ze ta kwota jest za duża pytanie było inne także nie odpisuj mi więcej Przecież Ci odpisalam na Twoje pytanie. Zaczynasz sie rzucać, bo ktoś Cię chce pociągnąć do odpowiedzialności za swoje decyzje zyciowe? Żałosne. <ziew> ----------------------
CYTAT(mamba30 @ 11.03.2010, 15:31) Przecież Ci odpisalam na Twoje pytanie. Zaczynasz sie rzucać, bo ktoś Cię chce pociągnąć do odpowiedzialności za swoje decyzje zyciowe? Żałosne. <ziew> żałsna to ty jesteś bo ja nie pisałem że nie chce płacić tylko czytałem że tam się wpisuje razy 12 więc pytam a decyzja nie jest tylko po jednej stronie więc żal ciebie | ||
CYTAT(prawnik0102 @ 11.03.2010, 15:48) żałsna to ty jesteś bo ja nie pisałem że nie chce płacić tylko czytałem że tam się wpisuje razy 12 więc pytam a decyzja nie jest tylko po jednej stronie więc żal ciebie Niech Ci będzie, jestem żalosna, skoro pomoże Ci to czytać ze zrozumieniem. Powtórzę sie jeszcze raz - w pozwie może być zarówno wartość m-na jak i roczna, nie ma znaczenia. Standarsowo wpisuje sie raczej wartość m-na, bo z taką czestotliwością są płacone alimenty. Dotarło? W innym wątku plujesz na mnie jadem, bo jak to do diaska może byc, żeby bezrobotny płacił na dziecko, skoro on nie ma. Więc ja sie grzecznie zapytam, a matka skąd ma wziąć? ----------------------
CYTAT(mamba30 @ 11.03.2010, 15:59) Niech Ci będzie, jestem żalosna, skoro pomoże Ci to czytać ze zrozumieniem. Powtórzę sie jeszcze raz - w pozwie może być zarówno wartość m-na jak i roczna, nie ma znaczenia. Standarsowo wpisuje sie raczej wartość m-na, bo z taką czestotliwością są płacone alimenty. Dotarło? a on skad ma wziac wyczarowac niech ona zrobi to samo pisałem że płacił ale teraz nie ma pracy i nie płaci więc kto nie czyta ze zrozumieniem??koniec rozmowy z mamba30W innym wątku plujesz na mnie jadem, bo jak to do diaska może byc, żeby bezrobotny płacił na dziecko, skoro on nie ma. Więc ja sie grzecznie zapytam, a matka skąd ma wziąć? | ||
linki reklamowe | |
CYTAT(prawnik0102 @ 11.03.2010, 16:02) a on skad ma wziac wyczarowac niech ona zrobi to samo pisałem że płacił ale teraz nie ma pracy i nie płaci więc kto nie czyta ze zrozumieniem??koniec rozmowy z mamba30 Robaczku, skoro zalozyłes wątek na forum publicznym, to licz sie z tym, że inni będą komentować Twoje wypociny. jeszcze raz Ci powiem, że dziecka nie interesuje, że szanowny tatulek nie ma pracy, bo tak czy inaczej dziecko zjeść musi, i napić się musi, i cholera jasna coś na tyłek też założyc musi. jeżeli chłopie myslisz, że te Twoje marne 250 zł. pokrywa w calości koszt utrzymania dziecka, to chyba jestes chory psychicznie. Matka dokłada do tej kwoty pewnie duzo więcej, pomijając wkład osobisty, jakim jest zajmowanie sie i wychowanie dziecka. A ile więcej dokłada? To zalezy od wieku dziecka. Jakbys był ojcem z prawdziwego zdarzenia, to doskonale zdawałbys sobie sprawe z kosztów, jakie sie ponosi na rzecz dziecka. Gadał dziad do obrazu, a obraz ani razu... ----------------------
CYTAT(mamba30 @ 11.03.2010, 16:12) Robaczku, skoro zalozyłes wątek na forum publicznym, to licz sie z tym, że inni będą komentować Twoje wypociny. jeszcze raz Ci powiem, że dziecka nie interesuje, że szanowny tatulek nie ma pracy, bo tak czy inaczej dziecko zjeść musi, i napić się musi, i cholera jasna coś na tyłek też założyc musi. jeżeli chłopie myslisz, że te Twoje marne 250 zł. pokrywa w calości koszt utrzymania dziecka, to chyba jestes chory psychicznie. Matka dokłada do tej kwoty pewnie duzo więcej, pomijając wkład osobisty, jakim jest zajmowanie sie i wychowanie dziecka. A ile więcej dokłada? To zalezy od wieku dziecka. Jakbys był ojcem z prawdziwego zdarzenia, to doskonale zdawałbys sobie sprawe z kosztów, jakie sie ponosi na rzecz dziecka. Gadał dziad do obrazu, a obraz ani razu... wiem ile dokłada i chora jesteś ty skąd wiesz czy ja tez nie uczestniczę w wychowywaniu dziecka i nie uważam ze sam je utrzymuje bo to nie tylko obowiązek jednego rodzica wiec zamilcz bo pytanie bylo zadane a ty wielkie widzi mi się wypisujesz bo ktoś nie myśli jak ty to jest gorszy że twój mąż płaci i się nie intersuje to sory każdy jest inny zamknij sie nadeta babo mamusia wielka czekam na odpowiedz kompetentnych ludzi a nie zawistnych kobiet!!!! | ||
CYTAT(prawnik0102 @ 11.03.2010, 16:22) zamknij sie nadeta babo mamusia wielka czekam na odpowiedz kompetentnych ludzi a nie zawistnych kobiet!!!! Już dostałeś odpowiedź na zadane przez siebie pytanie. Nie sądzę, żeby ktoś miał jeszcze wielką ochotę strzępić sobie język i odpisywać tak niekulturalnej osobie. ----------------------
| Kalkulatory | Pisma |
| Akty prawne | Tagi |

| A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | R | S | T | U | W | Z | MAPA SERWISU |