Zadaj pytanie na forum
![]() | Ewa Duchnowskapsychoterapeuta terapii krótkoterminowej skoncentrowanej na rozwiązaniu BSFT, mediator rodzinny, specjalista w zakresie przeciwdziałania przemocy w rodzinie |
| dukeaecc | kw02 | ja_jagienka | barszym |

Spółdzielcze własnościowe prawo do lokalu mieszkalnego (w bloku) przekształciłem na własność odrębną. Mam akt notarialny „Umowa ustanowienia i przeniesienia odrębnej własności lokalu”. Czy mam jakieś zobowiązania wobec „fiskusa”. Powinienem powiadomić? Zapłacić jakiś podatek? Wykazać w zeznaniu podatkowym PIT? | |||
zgłoś naruszenie regulaminu![]() | |||
Może jednak ktoś biegły w temacie, zajmie stanowisko w mojej sprawie i rozwieje moje wątpliwości. Bardzo proszę! | |||
linki reklamowe | |
czynność tą zapewne wykonywał notariusz, a więc jakby był podatek to by go pobrał albo udzielił informacji o potrzebie ew. zgłoszenia do US | ||
Przyznam, że takiej odpowiedzi się spodziewałem i mnie uspokoiła. Bardzo dziękuję. Pozdrawiam. | |||
Zapewniam, że ta operacja nie podlega dodatkowemu opodatkowaniu. Krzysztof -------------------------------- Na prywatne wiadomości odpowiadam tylko w sprawach ściśle prywatnych (i z dużym opóźnieniem) Gdy chodzi o pieniądze, nie ufaj moim radom - sprawdź jeszcze 3 razy | ||
linki reklamowe | |

| Kalkulatory | Pisma |
| Akty prawne | Tagi |

| A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | R | S | T | U | W | Z | MAPA SERWISÓW |