1
Przejdź do strony:
» znęcanie
E-mail adresata:
Temat wiadomości:
Polecany wątek na forum Wieszjak.pl!
Treść wiadomości:

* do wiadomości automatycznie zostanie dołączony adres url wątku
Śledzony temat:
Postępowanie karne
Wybierz metodę powiadomienia o nowych komentarzach w tym wątku:

17:48 11-03-2010
Witam,prosze o pomoc i porade co dalej robic w mojej sprawie i jak to bedzie wygladalo. Otóz miesiac temu wraz z corka zamieszkalam u konkubenta,i od tego czasu zaczely sie problemy, zaczal nas zle traktowac,ponizac wyzywac a takze zostalam pobita na oczach dziecka. Trwalo to miesiac, gdy pobil mnie drugi raz,spakowalam rzeczy zabralam dziecko i wrocilam swojego domu,w tym samym dniu zglosilam pobicie i znecanie na komisariacie. Nastepnego dnia zrobilam obdukcje lekarska.Wszystkie te zdarzenia mialy miejsce pod wplywem alkoholu. Prosze mi powiedziec jak to dalej bedzie wygladalo? przypadkiem dowiedzialam sie ze wczesniej mial on wyrok w zawieszeniu za znecanie sie fizyczne i psychiczne nad byla zona, z gory dziekuje za pomoc.
 zgłoś do moderacji zgłoś naruszenie regulaminu
odpowiedz
konto usunięte

18:27 11-03-2010
Prawdopodobnie skoro już był karany, to zostaną mu postawione zarzuty i zostanie przesłuchany w charakterze podejrzanego, albo uprzednio w charakterze świadków. Powinna Pani także przedstawić świadków na to, jak się zachowywał konkubent wobec Pani i przedstawić inne dowody (np. SMSy z tego okresu).
Następnie jeśli postępowanie przyniesie rezultaty (może potrwać z 2-3 mies.) to sprawa zostanie skierowana do sądu. W sądzie ponownie będą przesłuchiwania i ocena dowodów. Sąd może odwiesić karę zawieszenia, jeśli nie minęło zbyt wiele czasu od ostatniego wyroku. To może również potrwać kilka miesięcy. Potem się może odwołać i znowu kilka miesięcy. Trzeba się więc zaopatrzyć w cierpliwość.
 zgłoś do moderacji zgłoś naruszenie regulaminu
odpowiedz

linki
reklamowe

1
Przejdź do strony:

Społeczność »

Zadaj pytanie na forumZOSTAŃ NASZYM EKSPERTEM
dukeaeccnieruchomosci_wawmfilipinkazaneta1985
dukeaeccnieruchomosci_wawmfilipinkazaneta1985
Dołącz do naszego grona