Zadaj pytanie na forumZOSTAŃ NASZYM EKSPERTEM
| dukeaecc | barszym | kw02 | ja_jagienka |

Mam pytanie w roku 2008 12 19 kierowca audi potrącił na pasach ma córkę niestety pomimo bardzo ciężkich obrażeń córki ,oraz 3 świadków ,przyznania się do winy oskarżonego zaraz po zdarzeniu oraz parę dni po na komisariacie pierwszy wyrok zapadł uniewinniający . Prokuratora złożyła apelacje wczoraj po przesłuchaniu biegłego wyrok uchylono i umorzono sprawę .Mam pytanie po 1 wyroku PZU wypłaciło mi 50% odszkodowania uznając iż moja córka przyczyniła się do wypadku ,czy po takiej decyzji sadu apelacyjnego otrzymam 2 cześć odszkodowania.Z tego co mi wiadomo uchylenie poprzedniego wyroku oznacza iż sąd nie zgadza się z uniewinnieniem ,a sprawca nie otrzyma kary ze wzg na niska szkodliwość czyli uznano jego winę? od tego wyroku również się odwołam moja córka szła pasami kończyła drogę przejścia miala krwiaki w pniu mózgu ,pękniecie czaszki wylew płynów rdzeniowo mózgowych ,złamanie kości kulszowej rozszczypanie kości spojenia łonowego .Proszę mi powiedzieć czy PZU musi oddać te 50% skoro nie ma już przyczynienia mojej córki? | |||
zgłoś naruszenie regulaminu![]() | |||
linki reklamowe | |

| Kalkulatory | Pisma |
| Akty prawne | Tagi |

| A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | R | S | T | U | W | Z | MAPA SERWISÓW |