Zamknięcie przewodu sądowego a wniosek dowodowy - dodaj swój komentarz
Autor:
 Masz konto? Zaloguj się
Treść:
Zachęcamy Cię do założenia konta w naszym serwisie. Dzięki rejestracji możesz m.in.:
  • szybko odnaleźć dyskusje, w których brałeś/aś udział,
  • zapisywać dyskusje, które szczególnie Cię interesują
  • otrzymywać na maila powiadomienia o nowych komentarzach w obserwowanych przez Ciebie wątkach
Rejestracja daje Ci również pewność, że nikt nie podszyje się pod Twój nick

* Uwaga: wypowiadając jako gość, obok podanego autora widoczny będzie twój numer IP
10 ostatnich wypowiedzi (w kolejności od najnowszego):
1.
16:46 13-03-2010  maksik
Tak. Po zamknięciu przewodu sądowego można je jeszcze wznowić - inf. art 409 kpk
2.
02:11 12-03-2010  recydywista
Użyłem szukajki,ale znalazłem 1 wątek i wątpliwości pozostały.Poproszę o pomoc i krótkie wyjaśnienie.

Czy po zamknięciu przez Sąd przewodu sądowego jest możliwość złożenia wniosku dowodowego (wiem,że padnie argument o celowym przedłużaniu-tak jednak nie jest)?

Ba-zagmatwam jeszcze bardziej.Sąd Rejonowy postanowił zawiesić postępowanie-Okręgowy jednak uchylił postanowienie.Nakazał dalsze prowadzenie sprawy.Czy w takiej sytuacji zamknięty jest już przewód sądowy? Czy właśnie to jest powodem,że Sąd o terminie następnej rozprawy zawiadomił tylko oskarżonego,a nie wezwał go do stawiennictwa?

Jest jeszcze czas,aby wystąpić z wnioskiem-jednak chciałbym wiedzieć jak jest to umocowane prawnie.
Dziękuję za pomoc i poświęcony czas.

Społeczność »

Zadaj pytanie na forumZOSTAŃ NASZYM EKSPERTEM
dukeaeccmfilipinkanieruchomosci_wawzaneta1985
dukeaeccmfilipinkanieruchomosci_wawzaneta1985
Dołącz do naszego grona