Prawa kupującego na Allegro - dodaj swój komentarz
Autor:
 Masz konto? Zaloguj się
Treść:
Zachęcamy Cię do założenia konta w naszym serwisie. Dzięki rejestracji możesz m.in.:
  • szybko odnaleźć dyskusje, w których brałeś/aś udział,
  • zapisywać dyskusje, które szczególnie Cię interesują
  • otrzymywać na maila powiadomienia o nowych komentarzach w obserwowanych przez Ciebie wątkach
Rejestracja daje Ci również pewność, że nikt nie podszyje się pod Twój nick

* Uwaga: wypowiadając jako gość, obok podanego autora widoczny będzie twój numer IP
10 ostatnich wypowiedzi (w kolejności od najnowszego):
1.
10:30 12-03-2010  katerina12
Witam, wczoraj uczestniczyłam w licytacji pewnego przedmiotu na Allegro, swoją ofertę złożyłam o godzinie 15:40 godząc się jednocześnie na warunki sprzedającego, chodzi mi tu o koszt przesyłki za przedmiot z Anglii 30zł, niecałe 2 godziny przed zakończeniem aukcji, o godzinie 19:18, sprzedający zamieścił dodatkową informację "Witam pragnę poinformować ze wysyłka byłaby jedynie z Anglii a koszt wysłania DHL-em kosztuje ok 40f ze względu na wielkość i ze wysyłka poza granice UK." Aukcję wygrałam ale uważam że sprzedający nie ma prawa żądać ode mnie tych pieniędzy. Przedmiot aukcji ma wartość ponad 600zł dlatego uważam że sprzedający chce w ten sposób zmniejszyć swoje straty,zresztą w rozmowie mailowej ze mną stwierdził że popełnił błąd ale nie zamierza dopłacać do tego interesu. Pan nie zamierza mi sprzedać tego przedmiotu na warunkach jakie były w momencie złożenia przeze mnie oferty. Co mogę zrobić, uważam że mam prawo kupić ten przedmiot płacąc 30zł za przesyłkę a nie 40 funtów (czyli ponad 171złotych)!? Bardzo proszę o radę.

Społeczność »

Zadaj pytanie na forumZOSTAŃ NASZYM EKSPERTEM
dukeaeccmfilipinkanieruchomosci_wawzaneta1985
dukeaeccmfilipinkanieruchomosci_wawzaneta1985
Dołącz do naszego grona