Zadaj pytanie na forumZOSTAŃ NASZYM EKSPERTEM
| dukeaecc | barszym | kw02 | ja_jagienka |

Witam, moja mama będzie musiała zapłacic zachowek. Było stwierdzenie nabycia spadku. 1.Co ma zrobić, aby uniknąć kosztów sądowych? Nadmienię tylko,ze rodzenstwo jest skłócone i normalna rozmowa nie wchodzi w grę. 2.Czy jeśli nie będą chcieli przyjąc pieniędzy, to można je wpłacic do depozytu sądowego. 3. Czy tu muszę pisać jakieś podanie o przyjęcie pieniędzy do depozytu. dziekuję | |||
zgłoś naruszenie regulaminu![]() | |||
1. zapłacić dobrowolnie. Skoro nie możecie sami się porozumieć ustalcie spotkanie np. u notariusza.
---------------------2. tak 3. tak - wniosek o zezwolenie na złożenie sumy do depozytu sądowego. Kancelaria Adwokacka w Szczytnie adw. Łukasz Nysztal www.adwokat.nysztal.eu | ||
linki reklamowe | |
Ile takie spotkanie u notariusza kosztuje, i skąd mam wziąć wiarygodną wycenę? dziękuję CYTAT(Admin-Łukasz @ 12.03.2010, 15:09) 1. zapłacić dobrowolnie. Skoro nie możecie sami się porozumieć ustalcie spotkanie np. u notariusza. 2. tak 3. tak - wniosek o zezwolenie na złożenie sumy do depozytu sądowego. | |||
Wiarygodną wycenę można zdobyć na dwa sposoby - albo opcja droższa - zlecenie sporządzenie operatu dla biegłego z zakresu szacowania wartości nieruchomości, albo opcja tańsza - wstępna wycena przez biuro pośrednictwa w obrocie nieruchomościami.
---------------------Kancelaria Adwokacka w Szczytnie adw. Łukasz Nysztal www.adwokat.nysztal.eu | ||
linki reklamowe | |

| Kalkulatory | Pisma |
| Akty prawne | Tagi |

| A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | R | S | T | U | W | Z | MAPA SERWISÓW |