zle wyliczony urlop macierzynski - dodaj swój komentarz
Autor:
 Masz konto? Zaloguj się
Treść:
Zachęcamy Cię do założenia konta w naszym serwisie. Dzięki rejestracji możesz m.in.:
  • szybko odnaleźć dyskusje, w których brałeś/aś udział,
  • zapisywać dyskusje, które szczególnie Cię interesują
  • otrzymywać na maila powiadomienia o nowych komentarzach w obserwowanych przez Ciebie wątkach
Rejestracja daje Ci również pewność, że nikt nie podszyje się pod Twój nick

* Uwaga: wypowiadając jako gość, obok podanego autora widoczny będzie twój numer IP
10 ostatnich wypowiedzi (w kolejności od najnowszego):
1.
16:45 14-03-2010  rudaseka
[quote name='malvina0' date='14.03.2010, 14:53' post='351362']
witam.

co to znaczy powiedziano? nikt w firmie liczyć nie umie, a Pani?

1. nie, ponieważ dodatkowy urlop może zostać wykorzystany bezpośrednio po wykorzystaniu obligatoryjnej części urlopu macierzyńskiego
2. siebie

pewnie ma Pani racje.... ale musze nadmienic ze ja wyliczalam sobie sama ten urlop i robilam to-jak sie potem okazalo-prawidlowo.dla pewnosci postanowilam dowiedziec sie w biurze,a tam podali inna date.wyszlam wiec z zalozenia ze moze ja cos pokrecilam,bo przeciez pytam osoby ktorej praca na tym polega dlaczegoz nie wierzyc w kompetencje kogos kto sie na tym POWINIEN doskonale znac.... teraz juz wiem ze nie wierzyc.szkoda ze po czasie
czy moze mi ktos udzielic informacji odnosnie odsylania przez firmy wyliczonego urlopu macierzynskiego?czy oni maja obowiazek wyslac mi jakas informacje?
2.
14:53 14-03-2010  malvina0
witam.

CYTAT
w firmie w ktorej pracuje zle wyliczono mi urlop macierzynski.powiedziano mi ze ma trwac do 19.03,okazalo sie ze 08.03 powinnam byla stawic sie w pracy.

co to znaczy powiedziano? nikt w firmie liczyć nie umie, a Pani?

1. nie, ponieważ dodatkowy urlop może zostać wykorzystany bezpośrednio po wykorzystaniu obligatoryjnej części urlopu macierzyńskiego
2. siebie

Dla każdego są dostępne informacje odnośnie ilości tygodni (dni) urlopu macierzyńskiego. Pani przecież też umie liczyć i nie była Pani chociaż ciekawa do kiedy będzie dokładnie przebywała na urlopie macierzyńskim?... Fakt, iż kadrowa pomyliła? się w obliczeniach - za swą niekompetencję może otrzymać karę porządkową od pracodawcy, ale tak naprawdę sama Pani sobie winna tej sytuacji... Dobrze jest pilnować swoich spraw, jak i się w nich orientować.

pozdrawiam
3.
16:33 12-03-2010  rudaseka
witam!w firmie w ktorej pracuje zle wyliczono mi urlop macierzynski.powiedziano mi ze ma trwac do 19.03,okazalo sie ze 08.03 powinnam byla stawic sie w pracy.z tego powodu musialam wziosc urlop wypiczynkowy,mimo z wczesniej planowalam zlozyc wniosek o dodatkowe dwa tygodnie macierzynskiego ktore przysluguja od tego roku-nie zrobilam tego bo w pracy powiedziano ze juz na to za pozno.moje pytanie :
1 czy moge zlozyc wniosek o dodatkowe 2tygodnie urlopu macierzynskiego po wykorzystaniu urlopu wypoczynkowego?
2 jezeli odpowoedz na powyzsze brzmi nie to kogo mam pociagnac do odpowiedzialnosci bo ewidentnie wprowadzono mnie w blad podajac zla date konca urlopu
czekam na odpowiedz i serdecznie dziekuje za pomoc!

Społeczność »

Zadaj pytanie na forumZOSTAŃ NASZYM EKSPERTEM
dukeaeccmfilipinkanieruchomosci_wawzaneta1985
dukeaeccmfilipinkanieruchomosci_wawzaneta1985
Dołącz do naszego grona