1
Przejdź do strony:
» Zmina nazwiska dziecka-wrobienie w ojcostwo
E-mail adresata:
Temat wiadomości:
Polecany wątek na forum Wieszjak.pl!
Treść wiadomości:

* do wiadomości automatycznie zostanie dołączony adres url wątku
Śledzony temat:
Sprawy rodzinne
Wybierz metodę powiadomienia o nowych komentarzach w tym wątku:

17:09 12-03-2010
Witam i prosze o pomoc
Jestem aktualnie z mezczyzna ktory w poprzednim zwiazku zostal "wrobiony w dziecko".-tzn. ona zaszla w ciaze z innym a mu poweidziala ze to jego dziecko. miesiac przed porodem przyznala mu sie ze to dziecko nie jest jego. on wybaczyl jej zdrade i chcac ratowac zwiazek zaakceptowal dziecko i dal mu swoje nazwisko (oni zyli bez slubu). po roku ona dopuscila sie kolejnej zdrady i on odszedl. obecnie on chce odebrac temu dziecku swoje nazwisko, zostaly przeprowadzone badania o ojcostwo i okazalo sie ze faktycznie nie jest ojcem. wychowywal dziecko ok 1.5 a obecnie dziecko ma 4 lata. co dalej robic?
  zgłoś naruszenie regulaminu

22:39 12-03-2010
Jedyna możliwości jest wytoczenie powództwa o zaprzeczenie ojcostwa, bowiem drogą do spowodowania skutku w postaci obalenia ojcostwa wynikającego z urodzenia się dziecka w trakcie trwania zwiazku, jest droga sądowa.
W powództwie o zaprzeczenie ojcostwa należy udowodnić, że partner matki nie jest ojcem dziecka, nie trzeba przy tym wskazywać kto jest w nim w rzeczywistości. Sądem właściwym do wniesienia takiej sprawy jest sąd rejonowy, w którego okręgu pozwany ma miejsce zamieszkania. Kto w danej sytuacji będzie pozwanym zależy od tego kto wnosi powództwo.
---------------------
Pozdrawiam
pprzemo

linki
reklamowe

23:12 12-03-2010
Dziekuje za podpowiedz smile.gif
ale czy wystarcza tylko badania dna? przeczytalam rowniez ze to nie jest takie proste i potrzeba kilku spraw sadowych zeby to wyjasnic i ze po czterech latach jest to niemal niemozliwe tymbardziej ze byl on wpelni swiadomy swojej decyzji. czy to prawda?

linki
reklamowe

1
Przejdź do strony:

Społeczność »

Zadaj pytanie na forumZOSTAŃ NASZYM EKSPERTEM
dukeaecckw02ja_jagienkabarszym
dukeaecckw02ja_jagienkabarszym
Dołącz do naszego grona