1
Przejdź do strony:
» Sprawa spadkowa
E-mail adresata:
Temat wiadomości:
Polecany wątek na forum Wieszjak.pl!
Treść wiadomości:

* do wiadomości automatycznie zostanie dołączony adres url wątku
Śledzony temat:
Prawo spadkowe
Wybierz metodę powiadomienia o nowych komentarzach w tym wątku:

17:11 12-03-2010
Witam serdecznie.sprawa jest następująca:trzy lata temu umarła moja babcia,zostawiając po sobie dom wraz z działką na której owy dom stoi(działka jest urzędu miasta z wieczystą dzierżawą).Do podziału tego domu są trzy osoby mój tata i jego dwie siostry ja jako jego syn jestem właścicielem 1/4 po dziadku tato mi przeisał.Pierwsza ciocia mieszka za granicą i nigdy nie mieszkała w tym domu,druga ciocia mieszkała tylko sześć lat.Rzadna z nich nigdy nie płaciła jakichkolwiek pieniędzy na utrzymanie domu czy też podatków z tym związanych,po prostu nigdy się nie interesowały niczym.My z tatą mieszkamy tam od zawsze.Owe ciocie żądają od nas spłaty po 1/3 majątku lub płacenia im czynszu lokatorskiego co miesiąc i twierdzą że ja mieszkam nielegalnie choc jestem zameldowany od 30lat.Jedna ciocia była zameldowana przez sześć lat (30 lat temu) a druga nigdy.Proszę o porade jak uniknąć niebotycznych sum jakie ciocie żadają gdyż nie jestesmy osobami zamorznymi.
Za wszelkie rady serdecznie dziekuje i pozdrawiam
  zgłoś naruszenie regulaminu

20:03 13-03-2010
Złożcie ciociom takie samo wezwanie do zapłaty - tj. zwrotu kosztów stałych utrzymania wspólnej nieruchomości.
Ewentualnie zakończcie tą sytuację raz na zawsze wystąpując z wnioskiem o zniesienie współwłasności do sądu. Niestety trzeba będzie spłacić ciotki.
---------------------
Kancelaria Adwokacka w Szczytnie
adw. Łukasz Nysztal
www.adwokat.nysztal.eu
  zgłoś naruszenie regulaminu

linki
reklamowe

1
Przejdź do strony:

Społeczność »

Zadaj pytanie na forumZOSTAŃ NASZYM EKSPERTEM
dukeaeccbarszymkw02ja_jagienka