Zadaj pytanie na forumZOSTAŃ NASZYM EKSPERTEM
| dukeaecc | barszym | kw02 | ja_jagienka |

Witam, Zakupilem laptop w pewnym sklepie, niestety w pewnym czasie (po kilku dniach) zepsul sie wiec bezposrednio wyslalem go do serwisu. I tak po trzech probach naprawy serwis/producent zdecydowal sie na zwrot kosztow. I teraz takie pytanie gdy producent rozliczy sie z hurtownia a hurtownia ze sklepem to sklep ma juz obowiazek zwrocic koszta czy tez moze on wymienic na inny sprzet mimo ze producent zwraca koszta. Pozdrawiam | |||
zgłoś naruszenie regulaminu![]() | |||
Nie bardzo rozumiem w czym problem. Jeśli gwarant podejmuje decyzję, że komputer nie nadaje się ani do naprawy ani do wymiany to zwraca cenę zakupu - czyli taką cenę jaką zapłacił Pan za komputer w sklepie.
---------------------Kancelaria Adwokacka w Szczytnie adw. Łukasz Nysztal www.adwokat.nysztal.eu | ||
linki reklamowe | |
CYTAT(Admin-Łukasz @ 12.03.2010, 19:46) Nie bardzo rozumiem w czym problem. Jeśli gwarant podejmuje decyzję, że komputer nie nadaje się ani do naprawy ani do wymiany to zwraca cenę zakupu - czyli taką cenę jaką zapłacił Pan za komputer w sklepie. Chodzi o to ze producent postanowil zwrocic koszta . Ale cala procedura jest taka, ze producent zwraca hurtowni a hurtownia sprzedawcy. Na samym koncu ja. I pytyanie jest takie jesli producent zwraca ksozta to sklep musi takze zwrocic pieniadze? Czy tez moze probowac "wepchac" mi inny sprzet? Bo z tego co Pan napisal, sklep po otrzymaniu pieniedzy z hurtowni powinien mi zwrocic pieniadze a nie inny sprzet. PozdrawiamBo | |||
Taki układ jest absolutnie niedopuszczalny. Jeśli ów producent jest gwarantem to on bezpośrednio podejmuje decyzję o zwrocie pieniędzy i żaden "pośrednilk" nie może tego zmienić. Generalnie środki powinien zwrócić bezpośrednio producent.
---------------------Kancelaria Adwokacka w Szczytnie adw. Łukasz Nysztal www.adwokat.nysztal.eu | ||
CYTAT(Admin-Łukasz @ 13.03.2010, 9:08) Taki układ jest absolutnie niedopuszczalny. Jeśli ów producent jest gwarantem to on bezpośrednio podejmuje decyzję o zwrocie pieniędzy i żaden "pośrednilk" nie może tego zmienić. Generalnie środki powinien zwrócić bezpośrednio producent. Dziekuje za pomoc, w razie czego bede sie bronil. W krotce okaze sie jak to bedzie/ Pozdrawiam | |||
linki reklamowe | |

| Kalkulatory | Pisma |
| Akty prawne | Tagi |

| A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | R | S | T | U | W | Z | MAPA SERWISÓW |