Zadaj pytanie na forum
![]() | Aleksandra KutymaPrawnik, doktorantka w Instytucie Nauk Prawnych PAN, ekspert w dziedzinie prawa konstytucyjnego, administracyjnego i podatkowego. |
| dukeaecc | nieruchomosci_waw | kw02 | zaneta1985 |

Jak powinna być sformułowana sentencja wyroku, wydanego po toczącej się rozprawie na skutek wniesienia sprzeciwu od wyroku zaocznego. W wyroku zaocznym Sąd uwzględnił powództwo, po rozpoznaniu sprawy na skutek wniesienia sprzeciwu zamierza je oddalić. Jakie opłaty należy uiścić w toku procesu i jak należy je w wyroku rozliczyć? Z góry bardzo dziękuję za udzieloną odpowiedź! | |||
zgłoś naruszenie regulaminu![]() | |||
Mam wrażenie, że to kazus, więc w zasadzie nie powinienem odpowiadać, bo to nie moja praca domowa...
---------------------Sygnatura akt: ............. Wyrok w imieniu Rzeczypospolitej Polskiej Sąd Rejonowy w ................ I Wydział Cywilny w składzie: - przewodniczący: - protokolant: po rozpoznaniu na rozprawie w dniu ................. sprawy z powództwa ....................... przeciwko: ......................... o zapłatę 1. uchyla wyrok zaoczny z dnia ................... 2. powództwo oddala 3. zasądza od powoda na rzecz pozwanego kwotę .............. tytułem zwrotu kosztów postępowania. .................... podpis sędziego Kancelaria Adwokacka w Szczytnie adw. Łukasz Nysztal www.adwokat.nysztal.eu | ||
zgłoś naruszenie regulaminu![]() | |||
linki reklamowe | |

| Kalkulatory | Pisma |
| Akty prawne | Tagi |

| A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | R | S | T | U | W | Z | MAPA SERWISU |