1
Przejdź do strony:
» Szerokość drogi do obiektu magazynowo-produkcyjnego
E-mail adresata:
Temat wiadomości:
Polecany wątek na forum Wieszjak.pl!
Treść wiadomości:

* do wiadomości automatycznie zostanie dołączony adres url wątku
Śledzony temat:
Sprawy urzędowe
Wybierz metodę powiadomienia o nowych komentarzach w tym wątku:

21:11 12-03-2010
Witam. Bardzo proszę o informację lub podpowiedź gdzie jej szukać Sprawa wygląda następująco:
Firma, która ma okazały budynek na działce bezpośrednio przylegającej do drogi publicznej dokupiła tereny w drugiej linii zabudowy. Zamierza na nich postawić halę o pow. 1200m2 z przeznaczeniem magazynowo produkcyjnym /produkcja opakowań/. Do hal tych ma zapewnić na własnym terenie odpowiednią ilość miejsc parkingowych. Dostęp do projektowanych hal i miejsc parkingowych jest możliwy tylko przez działkę już zabudowaną. Problem w tym, że istniejący budynek jest tak usytuowany, że wolny od zabudowy pas ma max szerokość 7,5 m liczone od ściany budynku do granicy działki. W najwęższym miejscu szerokość przejazdu zwęża się do 2,5m. Jestem współwłaścicielką działki graniczącej z tą, która należy do firmy inwestora i jest zabudowana. Właśnie dostałam decyzję o warunkach zabudowy i moje zastrzeżenia budzi właśnie brak możliwości dojazdu do planowanej hali i miejsc parkingowych. Czy rzeczywiście mam rację i podstawę do zaskarżenia tej decyzji? Jakie są wymogi odległości drogi wewnętrznej od ściany budynku i granicy działki? Być może z uwzględnienia tych odległości wyniknie, że nie ma możliwości dojazdu do terenu planowanej inwestycji. Może jeszcze w tym wypadku powinny być uwzględnione przepisy p.poż i wymagania stawiane drodze pożarowej?
Będę wdzięczna za jakąkolwiek informację. Pozdrawiam
Grażyna
 zgłoś do moderacji zgłoś naruszenie regulaminu
odpowiedz

linki
reklamowe

1
Przejdź do strony:

Społeczność »

Zadaj pytanie na forumZOSTAŃ NASZYM EKSPERTEM
dukeaeccnieruchomosci_wawkw02zaneta1985
dukeaeccnieruchomosci_wawkw02zaneta1985