Zadaj pytanie na forumZOSTAŃ NASZYM EKSPERTEM
| dukeaecc | nieruchomosci_waw | kw02 | zaneta1985 |

Witam. Bardzo proszę o informację lub podpowiedź gdzie jej szukać Sprawa wygląda następująco: Firma, która ma okazały budynek na działce bezpośrednio przylegającej do drogi publicznej dokupiła tereny w drugiej linii zabudowy. Zamierza na nich postawić halę o pow. 1200m2 z przeznaczeniem magazynowo produkcyjnym /produkcja opakowań/. Do hal tych ma zapewnić na własnym terenie odpowiednią ilość miejsc parkingowych. Dostęp do projektowanych hal i miejsc parkingowych jest możliwy tylko przez działkę już zabudowaną. Problem w tym, że istniejący budynek jest tak usytuowany, że wolny od zabudowy pas ma max szerokość 7,5 m liczone od ściany budynku do granicy działki. W najwęższym miejscu szerokość przejazdu zwęża się do 2,5m. Jestem współwłaścicielką działki graniczącej z tą, która należy do firmy inwestora i jest zabudowana. Właśnie dostałam decyzję o warunkach zabudowy i moje zastrzeżenia budzi właśnie brak możliwości dojazdu do planowanej hali i miejsc parkingowych. Czy rzeczywiście mam rację i podstawę do zaskarżenia tej decyzji? Jakie są wymogi odległości drogi wewnętrznej od ściany budynku i granicy działki? Być może z uwzględnienia tych odległości wyniknie, że nie ma możliwości dojazdu do terenu planowanej inwestycji. Może jeszcze w tym wypadku powinny być uwzględnione przepisy p.poż i wymagania stawiane drodze pożarowej? Będę wdzięczna za jakąkolwiek informację. Pozdrawiam Grażyna | ||
zgłoś naruszenie regulaminu![]() | |||
linki reklamowe | |

| Kalkulatory | Pisma |
| Akty prawne | Tagi |

| A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | R | S | T | U | W | Z | MAPA SERWISU |