Zadaj pytanie na forumZOSTAŃ NASZYM EKSPERTEM
| dukeaecc | nieruchomosci_waw | mfilipinka | zaneta1985 |

Witam, juz niebawem mam nadzieje uda mi sie otworzyc wlasna dzialalnosc gospodarcza. Pragne zajac sie reklama i promocja i mysle nad wspolpraca z pewna nowopowstala firma (moich znajomych zreszta), w sprawie udostepnienia przestrzeni dyskowej na serwerze, hostingu mojej strony, najmu wyswietlaczy multimedialnych w srodkach komunikacji miejskiej i byc moze jeszcze cos sie znajdzie. Chce umowic sie z nimi na rozmowe w ktorej przedstawie plan mojego dzialania, plan wspolpracy z nimi, korzysci jakie wspolpraca przyniesie obu stronom. Mam jednak obawy ze czesc moich pomyslow, ktore beda podstawa funkcjonowania mojej dzialanosci moze zostac przejeta droga nieuczciwej konkurencji przez jedna z osob z tej firmy. Aby zabezpieczyc sie przed kradzieza ewentualna moich pomyslow ( na ktorych defakto firma z ktora chce wspolpracowac mogla by zarabiac nieco wiecej gdyby sama nawiazala kontakt z kontrahentami zlecajacymi mojej firmie pewne dzialania) chcialbym sporzadzic umowe w ktorej ujete byly by warunki dochowania tajemnicy handlowej o szczegolach mojej dzialalnosci, wspolpracy i ewentualnych cenach, i ktorej nieprzestrzeghanie wiazalo by sie z jakimis konsekwencjami np. wyplata odszkodowania. Chcialbym zatem zapytac jak prawo moze chronic mnie w tej sytuacji? jakimi paragrafami, artykulami sie poprzec? ktorych uzyc w umowie ktora podpisze ja, swiadek oraz czlonkowie firmy z ktora po tej rozmowie okaze sie czy chce wspolpracowac? Bardzo prosze o pomoc. Daniel | |||
zgłoś naruszenie regulaminu![]() | |||
Tajemnica przedsiębiorstwa uregulowana jest w art. 11 ustawy o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji. Poniżej link, który może pomóc: http://mojafirma.infor.pl/dzialalnosc-gosp...-handlowej.html | ||
linki reklamowe | |
dziekuje za pomoc | |||
linki reklamowe | |

| Kalkulatory | Pisma |
| Akty prawne | Tagi |

| A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | R | S | T | U | W | Z | MAPA SERWISU |