1
Przejdź do strony:
» umowa o tajemnicy handlowej
E-mail adresata:
Temat wiadomości:
Polecany wątek na forum Wieszjak.pl!
Treść wiadomości:

* do wiadomości automatycznie zostanie dołączony adres url wątku
Śledzony temat:
Prawo gospodarcze i handlowe
Wybierz metodę powiadomienia o nowych komentarzach w tym wątku:

19:01 19-03-2010
Witam, juz niebawem mam nadzieje uda mi sie otworzyc wlasna dzialalnosc gospodarcza. Pragne zajac sie reklama i promocja i mysle nad wspolpraca z pewna nowopowstala firma (moich znajomych zreszta), w sprawie udostepnienia przestrzeni dyskowej na serwerze, hostingu mojej strony, najmu wyswietlaczy multimedialnych w srodkach komunikacji miejskiej i byc moze jeszcze cos sie znajdzie. Chce umowic sie z nimi na rozmowe w ktorej przedstawie plan mojego dzialania, plan wspolpracy z nimi, korzysci jakie wspolpraca przyniesie obu stronom. Mam jednak obawy ze czesc moich pomyslow, ktore beda podstawa funkcjonowania mojej dzialanosci moze zostac przejeta droga nieuczciwej konkurencji przez jedna z osob z tej firmy. Aby zabezpieczyc sie przed kradzieza ewentualna moich pomyslow ( na ktorych defakto firma z ktora chce wspolpracowac mogla by zarabiac nieco wiecej gdyby sama nawiazala kontakt z kontrahentami zlecajacymi mojej firmie pewne dzialania) chcialbym sporzadzic umowe w ktorej ujete byly by warunki dochowania tajemnicy handlowej o szczegolach mojej dzialalnosci, wspolpracy i ewentualnych cenach, i ktorej nieprzestrzeghanie wiazalo by sie z jakimis konsekwencjami np. wyplata odszkodowania. Chcialbym zatem zapytac jak prawo moze chronic mnie w tej sytuacji? jakimi paragrafami, artykulami sie poprzec? ktorych uzyc w umowie ktora podpisze ja, swiadek oraz czlonkowie firmy z ktora po tej rozmowie okaze sie czy chce wspolpracowac?

Bardzo prosze o pomoc. Daniel
 zgłoś do moderacji zgłoś naruszenie regulaminu
odpowiedz

17:22 21-03-2010
Tajemnica przedsiębiorstwa uregulowana jest w art. 11 ustawy o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji.

Poniżej link, który może pomóc:
http://mojafirma.infor.pl/dzialalnosc-gosp...-handlowej.html
odpowiedz

linki
reklamowe

13:46 27-03-2010
dziekuje za pomoc wink.gif
odpowiedz

linki
reklamowe