1
Przejdź do strony:
» Jak oblicza się wysokość renty z tytułu niezdolności do pracy
E-mail adresata:
Temat wiadomości:
Polecany wątek na forum Wieszjak.pl!
Treść wiadomości:

* do wiadomości automatycznie zostanie dołączony adres url wątku
Śledzony temat:
Praca
Wybierz metodę powiadomienia o nowych komentarzach w tym wątku:
~ire
79.163.*.*

12:36 12-05-2009
W Zus lublin nie zalicza sie lat nieskladkowych do renty wrecz przeciwnie lekarz przyznal mi rente a nie wyplacono mi calosci poniwaz pracowalam umowa o dziel pozatym zabrano mi rente po 5 latach i nikt nie slucha praw ze sa wyszczegolnione schorzenia na ktore niema prawa odebrac ale pani glowny orzecznik stwierdzila ze musi zniesc umowe o dzielo zabrala rente a firme zmusila do oplacenia skladek ale sąd przyznal 3 mc na oplate skladek i bioroąc to pod uwage zus zamiast z decyzij komisij lekarskiej zaplacil z decyzij dla firmy do tej pory nie moge sie pozbierac tone w dlugach niepracuje od 6 lat od zabrania renty
 zgłoś do moderacji zgłoś naruszenie regulaminu
odpowiedz
~gosc
95.160.*.*

17:11 12-05-2009
skoro wysokosc renty rodzinnej stanowi odpowiedni procent wskazany w art.73 ust.1 ustawy o FUS z tytułu całkowitej niezdolności do pracy, ktora przysługiwałaby zmarłemu,wysokość tego świadczenia należałoby naliczać stosownie do rent wypadkowych, dlaczego odzz. ZUS nie przestrzega przepisów prawa?
odpowiedz

linki
reklamowe

~Przyszly rencista
77.253.*.*

08:44 20-05-2009
Czy trzeba samemu wskazac z jakich okresow ma byc obliczona renata czy ZUS samodzielnie wybierze "najlepsze" zarobki z poszczegolnych lat ?
Moj staz pracy wynosi 31 lat, mam 49 lat( mezczyzna )
odpowiedz
~J.F
83.18.*.*

14:09 07-07-2009
Mam orzeczenie o całkowitej niezdolności do 30.04.2010.Jestem po operacji serca ,niestety mój stan zdrowia sie pogarsza.Mam skończone 60 lat i ponad 40 letni staż pracy. W jakim terminie muszę złozyć dokumenty do ZUS, na Komisę lekarską i jeszcze jedno pytanie - Czy ZUS obliczy mi rentę z nową kwotą bazową.
odpowiedz
~margama
87.105.*.*

02:51 24-10-2009
A jeżeli ktoś jest na rencie od 1988r jakie jest wyruwnanie tej renty.
odpowiedz
~gość
78.88.*.*

22:29 03-10-2010
~Przyszly rencista napisal(a): Czy trzeba samemu wskazac z jakich okresow ma byc obliczona renata czy ZUS samodzielnie wybierze "najlepsze" zarobki z poszczegolnych lat ?
Moj staz pracy wynosi 31 lat, mam 49 lat( mezczyzna )
odpowiedz
~Mason
78.8.*.*

22:55 10-05-2011
Przydałyby się jakieś przykładowe wyliczenia do tego artykułu, a najlepiej kalkulator obliczający wysokość renty na podstawie wprowadzonych danych...
odpowiedz

linki
reklamowe

~ANDRZEJ
87.206.*.*

13:54 07-02-2012
SZKODA ,ŻE NIE MA KALKULATORA OBLICZAJĄCEGO RENTY , NA PODSTAWIE WPROWADZONYCH DANYCH ...
odpowiedz
1
Przejdź do strony:

Społeczność »

Zadaj pytanie na forumZOSTAŃ NASZYM EKSPERTEM
dukeaeccmfilipinkanieruchomosci_wawzaneta1985
dukeaeccmfilipinkanieruchomosci_wawzaneta1985
Dołącz do naszego grona