Zadaj pytanie na forumZOSTAŃ NASZYM EKSPERTEM
| dukeaecc | mfilipinka | nieruchomosci_waw | zaneta1985 |

~ire 79.163.*.* |
W Zus lublin nie zalicza sie lat nieskladkowych do renty wrecz przeciwnie lekarz przyznal mi rente a nie wyplacono mi calosci poniwaz pracowalam umowa o dziel pozatym zabrano mi rente po 5 latach i nikt nie slucha praw ze sa wyszczegolnione schorzenia na ktore niema prawa odebrac ale pani glowny orzecznik stwierdzila ze musi zniesc umowe o dzielo zabrala rente a firme zmusila do oplacenia skladek ale sąd przyznal 3 mc na oplate skladek i bioroąc to pod uwage zus zamiast z decyzij komisij lekarskiej zaplacil z decyzij dla firmy do tej pory nie moge sie pozbierac tone w dlugach niepracuje od 6 lat od zabrania renty | ||
zgłoś naruszenie regulaminu![]() | |||
~gosc 95.160.*.* |
skoro wysokosc renty rodzinnej stanowi odpowiedni procent wskazany w art.73 ust.1 ustawy o FUS z tytułu całkowitej niezdolności do pracy, ktora przysługiwałaby zmarłemu,wysokość tego świadczenia należałoby naliczać stosownie do rent wypadkowych, dlaczego odzz. ZUS nie przestrzega przepisów prawa? | ||
linki reklamowe | |
~Przyszly rencista 77.253.*.* |
Czy trzeba samemu wskazac z jakich okresow ma byc obliczona renata czy ZUS samodzielnie wybierze "najlepsze" zarobki z poszczegolnych lat ? Moj staz pracy wynosi 31 lat, mam 49 lat( mezczyzna ) | ||
~J.F 83.18.*.* |
Mam orzeczenie o całkowitej niezdolności do 30.04.2010.Jestem po operacji serca ,niestety mój stan zdrowia sie pogarsza.Mam skończone 60 lat i ponad 40 letni staż pracy. W jakim terminie muszę złozyć dokumenty do ZUS, na Komisę lekarską i jeszcze jedno pytanie - Czy ZUS obliczy mi rentę z nową kwotą bazową. | ||
~margama 87.105.*.* |
A jeżeli ktoś jest na rencie od 1988r jakie jest wyruwnanie tej renty. | ||
~gość 78.88.*.* |
| ||
~Mason 78.8.*.* |
Przydałyby się jakieś przykładowe wyliczenia do tego artykułu, a najlepiej kalkulator obliczający wysokość renty na podstawie wprowadzonych danych... | ||
linki reklamowe | |
~ANDRZEJ 87.206.*.* |
SZKODA ,ŻE NIE MA KALKULATORA OBLICZAJĄCEGO RENTY , NA PODSTAWIE WPROWADZONYCH DANYCH ... | ||

| Kalkulatory | Pisma |
| Akty prawne | Tagi |

| A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | R | S | T | U | W | Z | MAPA SERWISU |