| » Wysokość alimentów |
| dudu123 |
|
||
|
|
nie maksymalnie 60 procent dochodu,wiecej nie moze
|
||
|
|||
|
~Kika 79.189.88.* |
|
||
|
|
60% może zająć komornik na długi alimentacyjne. Co do wysokości alimentów, sąd sam decyduje. Jeśli sędzią jest jakaś kobieta wściekła na facetów, to zasądzi na prawdę wysokie alimenty
|
||
|
|||
|
~gość* 87.96.62.* |
|
||
|
|
nie moze zasadzi wiecej niz 60 procent.nie spotkalam sie z czyms takim,ale nie spieram sie
|
||
|
|||
|
~Bolek 77.253.181.* |
|
||
|
|
Wasze słynne już Bielsko tam czesto dochodzi do takich dziwnych rzeczy , wiem że prawnicy iu sędziowie o tym wiedzą co tam sie wyrabia
|
||
|
|||
| posejdonka2006 |
|
||
|
|
Witam...mam pytanie...od 9 lat jestem rozwiedziona,byly maz nie placi alimentow od samego poczatku..dostaje je z opieki a teraz z Funduszu Alimentacyjnego...wlasnie wrocilam ze sprawy na ktorej chcialam podwyzszyc alimenty,,byly maz jest rolnikiem i ma gospodarstwo nie ma wiecej dzieci ani osob na utrzymaniu,,ostatni raz podwyzszylam w 2003 roku do tej pory pracowalam ale mimo mlodego wieku zdrowie mi nie pozwala,mam nowotwor lagodny i kilka innych chorob ..razem jest ich az 7 na ktore musze sie leczyc...procz alimentow 250 zasilku rodzinnego 64 i zasilku stalego 194 nie mam nic,zmienilam adres zamieszkania a corka (11 lat) ze wzgledu na to zeby ukonczyc szkole tam gdzie zaczela mieszka u babci...jednak ad dzis mi nie przyznal podwyzki twierdzac ze ja nie ponosze kosztow utrzymania,corka mieszka u babci od 1 maja wiec miesiac...a sad zachowal sie tak jakby mieszkala tam zawsze bez mojej wiedzy...jak sad mogl ocenic cale 11 lat jako 1 miesiac? przeciez corka nie jest u dziadkow za darmo daje tyle na ile mnie stac,byly maz jest zdrowy a ja musze sie meczyc kazdego dnia,nie stac mnie na wiele rzeczy nie mowiac juz o lekarstwach ktorych juz dawno nie kupilam...corka jest po wszczepieniu implantu do serca,ciagle kontrole ,wyjazdy tez kosztuja....wkurzylam sie jak sad powiedzial ze to co mam musi wystarczac..mialam lzy w oczach jak mozna odmowic dziecku cokolwiek ...prosze powiedzcie co mam zrobic zeby ojciec corki zaczal placic tak jak sie nalezy....pozdrawiam:(
|
||
|
|||
|
~gość 193.189.116.* |
|
||
|
|
wiatam mam pytanie o sedzine hanna ostaszewska, moze ktos mial znia sprawe i moze mi powiedziec czy rzeczywiscie jest taka straszna i wredna dla kobiet....?!!!pozdrawiam wszystkie kobitki ktore walcza o godne alimenty
|
||
|
|||
|
~odpowiedz panu K.. 79.189.3.* |
|
||
|
|
Wkacu znalazł sie mądry sędzia .Dam Ci przykład mój mąż pracóje w
Angli zarabia na nasze około 10tysiecy zł.a na dzieci płaci po 300zł.reszte odkłada na konto nieinteresuje go nic ma czas i pieniądze a Ja muszę pracowac ,ugotowac itd.niemam czasu dla siebie nawet na odpoczynek |
||
|
|||
|
~dudu 123 91.94.37.* |
|
||
|
|
w sadzie sprawiedliwosci nie znajdziesz,sad zrobi co zechce,podwyzy lub nie
ale probowac trzeba |
||
|
|||
|
~staha 82.160.7.* |
|
||
|
|
3/5 dochodu ściagają z pensji
|
||
|
|||
|
~staha 82.160.7.* |
|
||
|
|
a resztę komornik szuka po kontach bankowych, lokatach itp
|
||
|
|||
|
~gość 77.113.219.* |
|
||
|
|
ja mam 9 letnia corke w 2003 zostaly przyznane alimenta w kwocie 200 zl w pazdzierniku 2008 zlozylam pozew o podwyzke i do dzis sprawa nie doszla do skutku. ojciec moje corki jest nie osiagalny i nie mozna go znalezc,jestem zdruzgotana naszm sadem i prawem kobiet w polsce bo jak utrzymac dziedzko za 200zl+rodzinne 64zl SKANDAL I WSTYD ze w naszym kraju tak dba sie o dzieci!!!
|
||
|
|||
|
~ania 195.2.222.* |
|
||
|
|
szanowne panie!do sprawy w sądzie trzeba być przygotowanym...panowie można zasądzić więcej niż 60% bo bierze się pod uwagę możliwości zarobkowe a nie jak się często zdarza lipne zaświadczenia o zarobkach...tylko panie nauczcie się je podważać zbierajcie wszystko co się da... i może się to niektórym paniom nie spodobać alimenty nie są waszym dochodem tylko waszych dzieci więc może pora po prostu zarobić na siebie wtedy na pewno będzie łatwiej.
|
||
|
|||
|
~alimenciarz 89.191.147.* |
|
||
|
|
witam wszystkie panie
ożeniłem się ponownie a na dwójkę dzieci z poprzedniego małżeństwa płacę 900 zł. razem, była żona nie kwapi się aby znaleźć lepszą pracę bo po co? wie że dobrze zarabiam i wsadza łapę do mojego portfela... tylko czy muszę ją utrzymywać i jej konkubenta? a moje dzieci nadal tych pieniędzy nie widzą... i to jest najgorsze... |
||
|
|||
|
~malutka 85.128.102.* |
|
||
|
|
jak matki bedą pracowac na dwa etaty ciekawe co będzie z dziecmi? nikt nie mówi o tym, że kobieta nie może sobie lepiej dorobić czy znaleźć drugi etat bo ma związane ręce przez dzieci, zero dyspozycyjności, komu potrzebny pracownik ktory nie może chwilę nawet zostać dłużej w pracy, albo jak musi co rusz zwalniać się z pracy bo szkola, bo lekarz, bo ferie.... bo..bo...bo
|
||
|
|||
Kancelarie prawne
- » Warszawa: Magdalena Niziołek Kancelaria Radcy Prawnego
- » Warszawa: Gozdowski i Partnerzy Kancelaria Adwokatów i Radców Prawnych
- » Warszawa: KANCELARIA RADCÓW PRAWNYCH EWA ROMANOWSKA, MAŁGORZATA SIERADZKA-SĘK S.C.
- » Szczecin: ADWOKACKA KANCELARIA W CENTRUM
- » Katowice: Adwokat Robert Zugaj - Kancelaria Adwokacka
|
|
Rafał Styczyński
Doradca podatkowy, prawnik, ekspert w dziedzinie podatków. |