Przejdź do strony:
» Skarga na policjanta...
E-mail adresata:
Temat wiadomości:
Polecany wątek na forum Wieszjak.pl!
Treść wiadomości:

* do wiadomości automatycznie zostanie dołączony adres url wątku
Śledzony temat:
Wymiar sprawiedliwości
Wybierz metodę powiadomienia o nowych komentarzach w tym wątku:

22:38 21-04-2010
Witam
Dostalem ostatnio mandat za brak swiatel - ledwo co zdazylem ruszyc i nie wlaczylem ich jeszcze - nie przejechalem nawet 100m jak uslyszalem sygnal radiowozu. Nie podejzewalem ze o mnie moze chodzic ale zjechalem na bok bo bylo ciasno, i widze ze policjanci wychodza i ida do mnie.
Zgasilem silnik otworzylem okno i slysze "bla bla bla manda 100zł i 2kpt za brak wymaganych swiatel..." oczywiscie przyjalem bo za 100zł to ja z tym polglowkiem nei bede sie klocil. To bylo po prostu zwykle przepraszam za slowo 'frajerstwo' zobaczyl mlodego chlopaka zonka w domu obiadu nie zrobila i pomyslal sobie ze sie odegra za to ze ma marna prace smile.gif
Od razu mowie ze ja nie mam nic do policji nie jestem jednym z tych debili co krzycza HWDP czy JP - uwazam ich za zwierzeta. Wiem ze policja jest potrzebna, wiem ze musza robic co musza ale tu ewidentnie to bylo szukanie okazji tymbardziej ze jechali transporterem z kratami wiec nie byla to drogowka.
No dobra koniec smetow pytanie moje brzmi: jak i gdzie zlozyc skarge na tego policjanta po 1 celowo wypisywal ten mandat 20min a prosilem jak czlowieka zeby sie pospieszyl bo na prawde nie mialem czasu bo mialem spotkanie z klientem po 2 mimo mojej prosby mowil do mnie raz po imieniu raz na Ty a mowilem ze dla niego jestem Panem i tak ma do mnie mowic.
No to tyle smile.gif
pozdrawiam
 zgłoś do moderacji zgłoś naruszenie regulaminu
odpowiedz

16:46 22-04-2010
Nie ma tu podstaw do skargi na policjanta. Wypisanie mandatu to nie tylko wypełnienie druku, ale również weryfikacja Pana danych w systemie (czy nie ma Pan orzeczonego zakazu prowadzenia pojazdów, czy nie jest Pan poszukiwany listem gończym, ile punktów na koncie itp.). Jak radiowóz ma dostęp do sieci to sprawdza szybko. Jak musi podawać do dyżurnego to .... - to zależy ile dyżurnemu się zejdzie.

Jeśli mimo wszystko chce Pan składać skargę - to do komendanta policji komendy z której pochodził ów funkcjonariusz.

---------------------
Kancelaria Adwokacka w Szczytnie
adw. Łukasz Nysztal
www.adwokat.nysztal.eu
odpowiedz

linki
reklamowe

17:53 22-04-2010
Chce poniewaz wedlug mnie rozmowa z zona czy kochanka w czasie pracy keidy powinien wypisywac moj mandat chyba nie jest ok z reszta chcialbym sie znim spotkac przy ludziach smile.gif
odpowiedz

23:49 22-04-2010
Witam
Dostalem ostatnio mandat za brak swiatel - ledwo co zdazylem ruszyc i nie wlaczylem ich jeszcze - nie przejechalem nawet 100m jak uslyszalem sygnal radiowozu. Nie podejzewalem ze o mnie moze chodzic ale zjechalem na bok bo bylo ciasno, i widze ze policjanci wychodza i ida do mnie.
Zgasilem silnik otworzylem okno i slysze "bla bla bla manda 100zł i 2kpt za brak wymaganych swiatel..." oczywiscie przyjalem bo za 100zł to ja z tym polglowkiem nei bede sie klocil. To bylo po prostu zwykle przepraszam za slowo 'frajerstwo' zobaczyl mlodego chlopaka zonka w domu obiadu nie zrobila i pomyslal sobie ze sie odegra za to ze ma marna prace smile.gif
Od razu mowie ze ja nie mam nic do policji nie jestem jednym z tych debili co krzycza HWDP czy JP - uwazam ich za zwierzeta. Wiem ze policja jest potrzebna, wiem ze musza robic co musza ale tu ewidentnie to bylo szukanie okazji tymbardziej ze jechali transporterem z kratami wiec nie byla to drogowka.
No dobra koniec smetow pytanie moje brzmi: jak i gdzie zlozyc skarge na tego policjanta po 1 celowo wypisywal ten mandat 20min a prosilem jak czlowieka zeby sie pospieszyl bo na prawde nie mialem czasu bo mialem spotkanie z klientem po 2 mimo mojej prosby mowil do mnie raz po imieniu raz na Ty a mowilem ze dla niego jestem Panem i tak ma do mnie mowic.
No to tyle smile.gif
pozdrawiam

Jest pan sprawca wykroczenia i za to był mandat, jeżeli w czasie kontroli zachowywał sie pan tak jak tu pisze, to wsyd...
odpowiedz

15:35 28-04-2010
Tak tak wstyd jak cholera ze zyjemy w panstwie bezprawia smile.gif
Czemu faceta ktorego zatrzymal drugi policjant zaraz za mna puscil bez mandatu? Bo byl stary i mial dziadczyny samochod a ja jestem mlody i mam pseudo sportowy samochod na ktory Pan policjant jak byl w moim wieku nie mogl nawet spojzec ;] auto mimo 25lat na karku caly czas przyciaga spojzenia i na pewno to bylo powodem dla ktorego policjant sobie mnie upolowal
i nie bede dla niego mily skoro on nie wie ze ma mi mowic 'Prosze Pana' a nie 'Podpisz tutaj" to ja nie bede mily dla niego smile.gif
odpowiedz
~anders
178.72.*.*

23:15 09-08-2010
mandat to jeszcze nie jest aż taki problom mnie jeden z policjantó prześladuje, jak jade samochodem to zawraca,staje w takim miejscu by nie przeszkadzadzc innym pojazdpm i patrzy wraz ze swoim kolegom siedzącym z boku kto jedzie i po co?czasami to jest tak jak by mnie śledził ,następnym razem jade a on wraza z tym samym kolegą widzą mój samochód z daleka zwalnia prawie do zera tamują przy tym ruch i mało głowa mu przez szybę nie wypadnie tak zagląda kto jedzie,obiecywał mi strasząc mnie ż mnie zatrzyma do kontroli ale jakś jeszcze mnie nie kontrolował choć sam nie wiem dlaczego!i tak jest cały czas zaczynam sie bać jechać po zakupy a co dopiero załatwić jakieś sprawy .ąle jeżdze bo musze nie mam innego wyjścia a on mnie prześladuje i co mam z tym lub raczej z nim zrobić?
odpowiedz
~gość
178.72.*.*

23:19 09-08-2010
[quote=~anders] mandat to jeszcze nie jest aż taki problom mnie jeden z policjantó prześladuje, jak jade samochodem to zawraca,staje w takim miejscu by nie przeszkadzadzc innym pojazdpm i patrzy wraz ze swoim kolegom siedzącym z boku kto jedzie i po co?czasami to jest tak jak by mnie śledził ,następnym razem jade a on wraza z tym samym kolegą widzą mój samochód z daleka zwalnia prawie do zera tamują przy tym ruch i mało głowa mu przez szybę nie wypadnie tak zagląda kto jedzie,obiecywał mi strasząc mnie ż mnie zatrzyma do kontroli ale jakś jeszcze mnie nie kontrolował choć sam nie wiem dlaczego!i tak jest cały czas zaczynam sie bać jechać po zakupy a co dopiero załatwić jakieś sprawy .ąle jeżdze bo musze nie mam innego wyjścia a on mnie prześladuje i co mam z tym lub raczej z nim zrobić? a chodzi o policjanta z gminy dygowo użeduje w ustroniu morskim zachodnio pomorskie o imieniu łukasz
odpowiedz

linki
reklamowe

~takisobie
83.20.*.*

08:24 18-08-2010
Tak tak wstyd jak cholera ze zyjemy w panstwie bezprawia
Czemu faceta ktorego zatrzymal drugi policjant zaraz za mna puscil bez mandatu? Bo byl stary i mial dziadczyny samochod a ja jestem mlody i mam pseudo sportowy samochod na ktory Pan policjant jak byl w moim wieku nie mogl nawet spojzec ;] auto mimo 25lat na karku caly czas przyciaga spojzenia i na pewno to bylo powodem dla ktorego policjant sobie mnie upolowal
i nie bede dla niego mily skoro on nie wie ze ma mi mowic 'Prosze Pana' a nie 'Podpisz tutaj" to ja nie bede mily dla niego

--------------------------------------
Jak to? Twierdzisz, ze zyjesz w panstwie bezprawia tylko dlatego, ze zgodnie z prawem policjant wlepil ci mandat? A g...... policjanta obchodzi ile metrow przejechales bez swiatel. Prawo nakazuje abys je mial wlaczone kiedy pojazd porusza sie po jezdni i dostales slusznie mandat. Odwal sie od policjanta.
odpowiedz
~Pudzian
83.24.*.*

00:11 12-01-2011
Ja tam do nich nic nie mam . Ale powiem szczerze j...ć tych pie.....lonych tłumoków. do stłuczki jadą godzine a za wyrzucenie papierka wpierdalają bez niczego 100zł . Do wszystkich PSóW bez jaj i - choć i to za dużo , raczej w hierarchii dał bym in miejsce pośród gówna - a oni to gnojaki , zbierają i jedzą te gówno . j...ć tych którzy prześladują niewinnych a chuliganów omijają . Mam nadzieje że następnym razem zamiast mojego kumpla mnie poproszą do radiowozu i zasypie te ich głowy takimi artykułami że poczują się przy mnie jak pierwszaki . Jeszcze raz pozdrawiam Uczciwych P. Policjantów a j...ć pozostałe zwierzęta . Pozdrawiam
odpowiedz
~aaaaaaa
83.23.*.*

09:13 18-01-2011
ja miałam taki sam problem ale dostałam 200zł i 4 punkty karne
odpowiedz
Przejdź do strony:

Społeczność »

Zadaj pytanie na forumZOSTAŃ NASZYM EKSPERTEM
dukeaeccmfilipinkanieruchomosci_wawzaneta1985