Zadaj pytanie na forumZOSTAŃ NASZYM EKSPERTEM
| dukeaecc | mfilipinka | nieruchomosci_waw | zaneta1985 |

Witam. Jestem ubezpieczony w PZU Życie. Jest to ubezpieczenie grupowe P+, czyli obejmuje szeroki zakres usług medycznych, pobyt w szpitalu, odszkodowania za operację I,II,III stopnia. Otóż moje pytanie brzmi. Czy za usunięcie kamienia z moczowodu metodą endoskopową (tzw.URSL dex) należy się wypłata z mojej polisy? Dodam że dostałem tylko pieniążki za pobyt w szpitalu. Żadnej decyzji z PZU nie dostałem. Co można dalej z tym zrobić. Z tego co wyczytałem na stronie http://www.pzu.pl/pub/files/PZU_ZYCIE_SA/4/owu_OP.pdf moja operacja kwalifikuje się jako stopień III. Proszę o pomoc. Rafał | |||
zgłoś naruszenie regulaminu![]() | |||
Ubezpieczenie grupowe w PZU Życie typu P Pus obezjmuje swoim zakresem wypadek śmierci ubezpieczonego, ale może zostać rozszerzone o inne opcje (wszystko zależy w jwkim okresie spisano umowę)w tym za pobyt w szpitalu i to rezszerzenie rozumiem, iż miało w Pan przypadku. Aby otrzymać świadczenie za operacje chirurgiczną niezbędne jest ubezpieczenia dodatekowe (dodatek do P Plus)o nazwie "ubezpieczenie na wypadek operacji chirurgicznych". Aby upewnić się czy takie ubezpieczenie było przaz Pana opłacane - najlepiej jak wyjaśni - potwierdzi to osoba odpowiedzialna za ubezpieczenia w Pana zakładzie pracy. Jeżeli tak - to moim zdaniem należy się Panu wypłata z tego tytułu. W tym przypadku proszę upewnić się czy PZU Życie otrzymała pełna dokumentację medyczną, jeżeli tak to należy złożyć pismo do Oddziału prowadzącego sprawę celem wyjaśnienia zaniechania wypłaty. Ubezpieczyciel będzie miał max 30 dni na odpowiedź.
---------------------specjalista ds odszkodowań info@ic-odszkodowania.pl | ||
linki reklamowe | |
Piszę w imieniu koleżanki, więc nie bardzo znam szczegóły- sytuacja wygląda następująco- koleżanka po operacji kolana, po wyjściu ze szpitala wystąpiła do ubezpieczyciela (nie wiem jakiego) o wypłatę odszkodowania. Dostała do wypełnienia, przez lekarza wykonującego zabieg, formularz , w którym lekarz miał określić min. kod procedury zabiegowej i inne informacje dotyczące operacji. Lekarz prowadzący nie chce wypełnić tego dokumentu. Co zrobić w takiej sytuacji? czy lekarz ma obowiązek wypełniać tego rodzaju dokumenty dla firm ubezpieczeniowych? Czy wystarczy sama dokumentacja leczenia szpitalnego? Barzo proszę o poradę! | |||
No właśnie - brak szczegółów bardzo utrudnia w udzieleniu poprawnej i wiążącej odpowiedzi. W przypadku Pani koleżanki podstawowe informacje to nazwa Ubezpieczyciela oraz precyzyjna nazwa ubezpieczenia, z którego ubiegamy się odszkodowania.
---------------------Biorąc pod uwagę przypadki, z którymi miałam do czynienia - nie spotkałam się z takim jaki Pani opisuje. Zazwyczaj podstawą ubiegania się świadczenia o jakim Pani pisze była dokumentacja medyczna, ale może w przypadku Koleżanki była niepełna lub błędna i właśnie dlatego pojawił się ten dodatkowy formularz. Warto również zapoznać się z Ogólnymi Warunkami Ubezpieczenia, a w szczególności z działem Obowiązki Ubezpieczonego lub Wykonanie Zobowiązań. specjalista ds odszkodowań info@ic-odszkodowania.pl | ||
~ubezpieczony 89.76.*.* |
witam Mam ubezpieczenie grupowe w PZU ty P, na początku listopada złożyłam dokumenty na wypłatę świadczenia z tytułu pobytu w szpitalu i operacji chirurgicznej.Jak długo czeka się na wypłatę, jak to wygląda w praktyce, czy jest to termin krótszy niż 30 dni , czy zawsze maksymalny termin? pozdrawiam | ||
Wszystko zależy od Oddziału jaki będzie wypłacał świadczenie. Dokumenty, które Pani dostarczyła zostaną przejrzane przez lekarza PZU. Jeżeli nie będzie On miał żadnych zastrzeżeń, pracownik który prowadzi sprawę nie będzie na chorobowym lub urlopie, osobie zatwierdzającej wypłatę nie zachoruje dziecko lub sprawa nie zostanie objęta innym niedowładem organizacyjnym to może się zdarzyć iż wypłata nastąpi nawet wciągu ok. 10 dni. Przepraszam za sarkazm ale takie są fakty i dotyczą nie tylko PZU.
~pytająca 91.150.*.* |
Witam,jestem ubezpieczona grupowym ubezp.typu P Plus -podstawowe,bez zadnych dodatkow. Mialam wykonana zabieg jajnika przy ktorym lekarz uszkodzil mi jelito . Musialam przejsc operacje,bardzo powazną,r atujacą zycie. Czy z tego tytułu mogę starac sie o odszkodowanie za uszczerbek na zdrowiu( wyciecie kawałka jelita,blizna)? Czy przysluguje mi odszkodowanie tylko za pobyt w szpitalu? Z gory dziękuje za odpowiedż. | ||
linki reklamowe | |
Proszę o kontakt telefoniczny (Edycja profilu). Pozdrawiam.
~Piotr 83.5.*.* |
Witam , ja chciałbym sie dowiedzieć , uległem takiemu wypadkowi w domu spadłem ze schodów w skutek tego powstał krwiak nadtwardowkowy w szpitalu spędziłem 16 dni , oczywiście nie obyło sie bez operacji w tym przypadku otwieranie czaszki i ewakuacja krwiaka , po operacji mam komplikacje ze wzrokiem zez był 21* teraz jest 9* i raczej mniej nie będzie , na głowie miałem 29 szwow blizna bardzo duża , mam 17 lat jestem ubezpieczony w szkole i u ojca w pracy obie polisy w PZU Zycie , na jakie odszkodowanie mogę liczyć z okazji tego wypadku ?;/ | ||
~Piotr 83.5.*.* |
Dodam jeszcze że na zdj z tomoggrafi nie wykazało pekniecia czaszki ale lekarze podczas operacji stwierdzili ze czaszka była lekko peknieta , ale nie wpisali tego w historie choroby | ||
| Kalkulatory | Pisma |
| Akty prawne | Tagi |

| A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | R | S | T | U | W | Z | MAPA SERWISU |