Przejdź do strony:
» Oszukana w Western Union
E-mail adresata:
Temat wiadomości:
Polecany wątek na forum Wieszjak.pl!
Treść wiadomości:

* do wiadomości automatycznie zostanie dołączony adres url wątku
Śledzony temat:
Prawo cywilne
Wybierz metodę powiadomienia o nowych komentarzach w tym wątku:

22:46 01-05-2010
Witam!
Mam pytanie, jak odzyskać pieniądze z Western Union?
6.04.10 złożyłam pieniądze w Western Union w depozyt. Mogły być odebrane przez mojego kolegę w Londynie na zakup samochodu.W razie nieodebrania w Londynie, miałam możliwość odebrania ich tutaj. Jakież było moje zdziwienie, gdy okazało się, że pieniądze ktoś pobrał już tego samego dnia w Londynie i nie był to mój kolega. Jak można wypłacić pieniądze komuś bez sprawdzenia jego dokumentu tożsamości?
Co mogę w tej sytuacji zrobić? Czy jest szansa na odzyskanie moich pieniędzy?
Wikta
  zgłoś naruszenie regulaminu

08:49 02-05-2010
CYTAT(wikta @ 1.05.2010, 22:46)
Witam!
6.04.10 złożyłam pieniądze w Western Union w depozyt. Mogły być odebrane przez mojego kolegę w Londynie na zakup samochodu.W razie nieodebrania w Londynie, miałam możliwość odebrania ich tutaj. Jakież było moje zdziwienie, gdy okazało się, że pieniądze ktoś pobrał już tego samego dnia w Londynie i nie był to mój kolega. Jak można wypłacić pieniądze komuś bez sprawdzenia jego dokumentu tożsamości?
Wikta

Na początek proszę wnieść reklamację w polskiej placówce Western Union, w której zleciła Pani dokonanie przekazu pieniężnego oraz pobrać potwierdzenie jej wniesienia. Warto również zgłosić się o pomoc do Biura Powiatowego (Miejskiego) Rzecznika Praw Konsumentów.
---------------------
Pozdrawiam.
Michał

PS Nie odpowiadam na prywatne wiadomości.

linki
reklamowe

21:40 02-05-2010
CYTAT(misiex1981 @ 2.05.2010, 8:49)
Na początek proszę wnieść reklamację w polskiej placówce Western Union, w której zleciła Pani dokonanie przekazu pieniężnego oraz pobrać potwierdzenie jej wniesienia. Warto również zgłosić się o pomoc do Biura Powiatowego (Miejskiego) Rzecznika Praw Konsumentów.

Bardzo dziękuję za pomoc. Zaraz po 03.05.10 złożę reklamację w placówce Western Union i udam się do Rzecznika Praw konsumentów.
Mam nadzieję, że uda mi się odzyskać pieniądze. Nadal nie mogę wyjść z szoku, jak można wypłacić pieniądze bez poświadczenia się dowodem tożsamości. A ja miałam takie zaufanie do Western Union!
Pozdrawiam!
Wikta

13:17 03-05-2010
[quote name='wikta' date='1.05.2010, 22:46' post='366266']
Witam!
Wikta

Witam ja miałem podobny problem z Western Union. Tzn. Wpłaćiłem pieniądze na samochód i wysłałem kopie wpłaty, ale wymazałem kody i hasła zeby miec pewność ze mnie nieoszuka. Upierał się zebym sprawdził na stronie Western Union czy pieniądze zostały wpłacone! Po kilku próbach okazało się że nieda śię sprawdżić czy pieniądze są ! Koleś mi wysłał fasłszywy adres Western Union, gdzie muśiałem śię zalogować i wpisać kody i hasła.! Tym sposobem wypłaćił gotówke . Dziękuje.

16:40 03-05-2010
Witam!
Dzięki za odpowiedź. Proszę powiedzieć mi, co zrobiłeś w celu odzyskania pieniędzy? Jakie kroki przedsięwziąłeś? Zostałeś podobnie oszukany. To, że daliśmy się nabrać jakiemuś oszustowi to jedno, ale w banku nie powinno się wypłacać pieniędzy bez okazania się dowodem tożsamości, jest to ewidentna wina banku! Pani w Western Union zapewniała mnie, że nie ma możliwości, żeby wypłacił je ktoś inny niż wskazany. Jeśli możesz, napisz mi na prywatny , jaki link do strony Western Union Ci podał, może taki, jak i mi, kiedy nie chciałam złożyć pieniądze w depozyt.Może to ten sam oddział w Londynie i w ten sposób uda nam się coś zrobić?Udowodnimy, że w tym oddziale właśnie tak się wypłaca pieniądze!
Pozdrawiam !
Wikta

00:57 15-06-2010
CYTAT(wikta @ 3.05.2010, 16:40)
Witam!
Dzięki za odpowiedź. Proszę powiedzieć mi, co zrobiłeś w celu odzyskania pieniędzy? Jakie kroki przedsięwziąłeś? Zostałeś podobnie oszukany. To, że daliśmy się nabrać jakiemuś oszustowi to jedno, ale w banku nie powinno się wypłacać pieniędzy bez okazania się dowodem tożsamości, jest to ewidentna wina banku! Pani w Western Union zapewniała mnie, że nie ma możliwości, żeby wypłacił je ktoś inny niż wskazany. Jeśli możesz, napisz mi na prywatny , jaki link do strony Western Union Ci podał, może taki, jak i mi, kiedy nie chciałam złożyć pieniądze w depozyt.Może to ten sam oddział w Londynie i w ten sposób uda nam się coś zrobić?Udowodnimy, że w tym oddziale właśnie tak się wypłaca pieniądze!
Pozdrawiam !
Wikta

mam podobny problem ten sam paskudny londyn jaka to placówka? chetnei się przylącze niedługo lece do londynu i też chce walczyć o moje pieniadze

19:57 21-06-2010
Witam
w takim razie widzę że nie jestem pierwsza !!!
Spotkała mnie identyczna sytuacja
2 tygodnie temu znalazłam na internecie świetną ofertę wynajmu mieszkania
Właściciel był "Hiszpanem" wysłał mi zdjecia mieszkania ( mieszkanie w Uk )
Chciał już przylecieć do angli żeby mi je pokazać,lecz jedynie chciała żebym przesłała pieniadze na swojego partnera w Western Union 1500 F i wysłała mu kopie ( z hasłami oraz moimi i mojego partnera danymi ) żeby miał potwierdzenie że mamy pieniadze i zamiar wynajać mieszkanie.
Wiec tak jak pisał udalismy się do wester union wysłać pieniadze.
Byłam pewna że pieniadze sa bezpieczne ponieważ tylko mój narzeczony może je odebrać z dowodem.
Gdy udał sie po kilku dniach do pracówki Wester Union okazało się że nie ma takiego transferu.
Na początku myśleliśmy że to pomyłka jednak nie sad.gif
Poszliśmy do Western Union a tam powiedzieli że to jest moja wina i po co pokazywałam osobą trzecim.
Ja na to że to są moje pieniadze moge wysyłać gdzie chce i kiedy chce!! Ja wam płace żeby przelew był zrobiony i pieniadze wypłacone do wskazanej przezemnie osoby.Udałam sie na policje w Angli ale tam nawet mnie nie przesłuchali powiedzieli że placówka Wester Union musi to zgłosić.Nie wiem zabardzo co mam robić.Przepadło 1500F
Na jutro jestem umowiona z prawnikiem ( jego zdaniem pieniadze są do odzyskania ponieważ to ich złodziej okradł, a Wester Union teraz proboje mnie)
SABINA

linki
reklamowe

konto usunięte

21:37 06-07-2010
Ja też znalazłam się w takiej samej sytuacji. Mój chłopak przesłał pieniądze za pośrednictwem wester union na moje nazwisko. Miałam je odebrać w Londynie jak mi powiedziano- za okazaniem dowodu tożsamości. Kiedy zrezygnowałam z wyjazdu postanowiliśmy cofnąć ten przekaz. Ku naszemu zdziwieniu pieniądze zostały już wypłacone w Wielkiej Brytanii... I jak to możliwe skoro nikt nie miał dostępu do mojego dowodu tożsamości, a ja byłam przez cały czas w Polsce. Napisałam już do Rzecznika Praw Konsument i czekam na odpowiedź. Szczerze wątpię abym odzyskała te pieniądze. Już sama nie wiem co jeszcze mogę zrobić w tej sprawie

22:04 21-08-2010
Czesc, niestety jestem jednym z oszukanych osob. Pieniadze przelalem przez Western Union do anglii dla mojego znajomego, ktory mial kupic auto. Papiery Przeslalem sprzedajacemu ( z zakrytym numerem MTCN i moim numerem dowodu). Niestety na drugi dzien pieniedzy juz nie bylo a moj znajomy ich nie odbieral. Blem w punkcie WU tam gdzie wysylalem pieniadze ale panie powiedzialy, ze pieniadze zostaly odebrane przez mojego znajomego i koniec kropka nic wiecej nie moga zrobic. Zadzwonilem do Angli do Western Unio i wytlumaczylem jak stoi sprawa, pani powiedziala mi, ze pieniadze zostaly odebrane w Londynie i ze bedzie przeprowadzone dochodzenie ktore bedzie trwalo 20 dni. Co moge zrobic wiecej?? Czy wogole jest jakas szansa na odzyskanie pieniedzy?
~Michal
92.235.*.*

12:54 23-08-2010
Mam podobna sytuacje.w lipcu znalazlem ogloszenie samochodu na autotrader. Probowalem sie dodzwonic pod podany numer ale numer byl nieprawidlowy wyslalem emaila do autotrader po 2 dnich odpowiedziala mi ta osoba z ogloszenia i chcial zebym zrobil przelew do londyn.Po dluzszej konwersacji z ta osoba 2 dni pozniej zrobilem przelew przez placowke WU.Gdy sprawdzilem status tych pieniedzy w piatek(a wysyalem je w srode)pieniedzy juz nie bylo poprostu ktos odebral w londynie, nie byla to moja dziewczyna na ktora adresowalem te pieniedze tylko nie wiadomo kto.WU zapewnia ze odebranie pieniedzy powinno odbyc sie przez okazanie dowodu tozsamosci oraz tego unikatowego numeru tak oczywiscie sie nie stalo poniewaz moja dziewczyna byla przez ten caly okres ze mna i nikt jej nie ukradl dowodu.Ten ktos prosil mnie o przeslanie tego druku ja oczywiscie przyslonilem osobe kompetentna do wybrania oraz ten unikalny numer.W piatek zaraz po sprawdzeniu statusu i dowiedzeniu sie ze nie mam juz pieniedzy udalem sie na policje pani wysluchala moich zeznan sporzadzila protokol i kazala nam sie udac do WU nastepnego dnia aby zglosic to rowniez tam.Ten pan zadzwinil i zeczywiscie pieniedze zostaly odebrane wieczorem w srode ale wiecej informacji nie mogl nam udzielic z jakiej placowki.W sobote zadzwonila do nas pani z policji umawiajac nas na spotkanie z oficerem.Opowiedzialismy to jeszcze raz nom i sprawa jest w toku,a ja chcialbym odzyskac moje 3000 funow od tego beznadziejnego banku czy jest jeszcze jakas szansa?Przeciez to ich pracownik wydal komus pieniadze i to ich wina ze maja takich zlodziejow !!!!prosze o pomoc
Przejdź do strony:

Społeczność »

Zadaj pytanie na forumZOSTAŃ NASZYM EKSPERTEM
jt_redakcjaMichał WaśŁukasz Nysztalja_jagienka
jt_redakcjaMichał WaśŁukasz Nysztalja_jagienka
Dołącz do naszego grona