Oszukana w Western Union - dodaj swój komentarz
Autor:
 Masz konto? Zaloguj się
Treść:
Zachęcamy Cię do założenia konta w naszym serwisie. Dzięki rejestracji możesz m.in.:
  • szybko odnaleźć dyskusje, w których brałeś/aś udział,
  • zapisywać dyskusje, które szczególnie Cię interesują
  • otrzymywać na maila powiadomienia o nowych komentarzach w obserwowanych przez Ciebie wątkach
Rejestracja daje Ci również pewność, że nikt nie podszyje się pod Twój nick

* Uwaga: wypowiadając jako gość, obok podanego autora widoczny będzie twój numer IP
10 ostatnich wypowiedzi (w kolejności od najnowszego):
1.
08:12 23-05-2012  ~gość
~daniel napisal(a): cześc
własnie dokładnie z takim człowiekiem pisze
mozesz dac jakies szczególy tej sprawy
chce kupic WV miultiwan i dokladnie tak samo pisze i chce się umówic w berlinie


To jest wszystko oszustwo niestety ;/
Zapewne chce się umówić z wpłatą przez WU.

Uważaj!! Nie daj się oszukać
2.
17:06 21-05-2012  ~Kuchar
kamilkuchar@wp.pl
3.
17:03 21-05-2012  ~Kuchar
Dandi wyslij mi jak możesz te oryginały dokumentów które masz od cichy993
4.
09:43 20-05-2012  ~daniel
cześc
własnie dokładnie z takim człowiekiem pisze
mozesz dac jakies szczególy tej sprawy
chce kupic WV miultiwan i dokladnie tak samo pisze i chce się umówic w berlinie
5.
16:20 18-05-2012  cichy993
Zapewne były oryginalne ale nie od tej osoby która się nimi posługiwała
6.
17:43 14-05-2012  ~Dandi
Cichy,dokładnie obejrzałem skany które od Ciebie dostałem.Dokumenty wyglądają na oryginalne - chyba wiesz co to znaczy !
7.
20:04 13-05-2012  cichy993
http://suchen.mobile.de/auto-inserat/opel-astra-cabrio-1-8-16v-frankfurt/162030519.html?lang=de&pageNumber=1&__lp=8&scopeId=C&sortOption.sortBy=price.consumerGrossEuro&makeModelVariant1.makeId=19000&makeModelVariant1.modelId=5&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&fuels=PETROL&minFirstRegistrationDate=2000-01-01&transmissions=MANUAL_GEAR&negativeFeatures=EXPORT&daysAfterCreation=1


UWAGA!!!
AUTO NA KTÓRYM NIEDAWNO PRÓBOWAŁ MNIE OSZUKAĆ DZAMAL PEKAZ TERAZ WYSTAWIONE JEST POD INNYM NAZWISKIEM !!!!!!!
8.
23:01 11-05-2012  cichy993
Witam.
Omało nie zostałem oszukany przez osobnika o nazwisku Dzemal Pekaz zamieszkały w Szkoci mieście Malme. Buszuje na niemieckiej stronie mobile.de

E-mail oczywiście identyczny jak u innych oszustów

MEIN DEUTSCH IST BEGRENZT, Ich SCHREIBE SIE AUF ENGLISCH.
We are glad about your interest regarding my Opel Astra .
The car is in a very good condition(see the photo attached), it has no technical problem, no rust or scratches. This is a non-smokers car and it comes with new winter tires.
The timing belt is changed recently and the TÜV verification is valid until March 2013. It has a complete service book.
This is a normal german car with german papers(Fahrzeugbrief + Fahrzeugschein) and german number plates.
The car is registered in Germany. I am the first owner and i drove it only in Germany all this time.
My last price is 2200 EUR.
We are a bosnian couple. I have 53 and my beloved wife has 36 years old(see our photo attached). Now, we live in the Southern part of Sweden (SE), in the city named Malmö.
We just moved from Germany. One week ago we sold our holiday house and now we try to find a person interested to have this car.
We decided to do a change in our life and we bought a small farm with animals here in Sweden. We love what we do now and this takes all our time.
I am one of those persons that really believes in common sense, honor and respect.
The car stands here in Malmö for 7 days, but when you are interested to buy it we can come in Germany to meet you personally. I am sure that we can find a nice city to arrange a meeting.
We would like to know more about you. Where do you live?
We have the faith that this can be a good deal!

With kindly bosnian regards,
Dzemal and Hata Pekaz.



Wymieniłem z nim parę e-maili. Podał swój link do FB. Opisał rodzine. Wydawało mi się bezpieczny ten przelew przez WU. Dał mi skany dowodu osobistego, paszportu, prawo jazdy, zameldowania z 2002r w Berlnie. Oczywiście skan swojej wpłaty na dowód, że on będzie tam na mnie czekał z autem. Niestety wysłałem mu zdjęcie mojego dowodu i prawo jazdy. Przelewu nie zrobiłem bo na szczęście otrzymałem w swe ręce tą stronę. Czy może wykorzystać zdjęcie mojego dowodu i prawa jazdy?? Zgłosić to na policje? Moje GG: 8404492
9.
13:35 11-05-2012  ~Chinczyk
Marek Borkowski to osoba pasująca do opisanych przypadków wyżej. Chce sprzedać Audi A4 2.5 TDI za śmieszne pieniądze 3000 Euro. Próbuje mnie nabrać od tygodnia tłumacząc się, że też zrobi przelew u siebie w Dani i przyjedzie do Polski sprzedać mi samochód. Podam numer aukcji na otomoto.pl: C24173590. Chcę iść na policję by pomóc w schwytaniu tego człowieka. Cały czas piszę z nim maile i jestem w kontakcie. Chcę jak najdłużej przedłużać z nim negocjacje wysyłając mu fałszywe dane i zaświadczenie z Western Union aczkolwiek nie wiem jak wygląda więc jak ktoś posiada skan to proszę mi przesłać na maila a ja postaram się go jak najdłużej przetrzymać i podać sprawę na policję. Mój mail chinczyk6@onet.eu
10.
19:48 10-04-2012  ~Dandi
Następny oszust---- FRANZ JOSEF HAIM z austriackim dowodem osobistym

Społeczność »

Zadaj pytanie na forumZOSTAŃ NASZYM EKSPERTEM
dukeaeccmfilipinkanieruchomosci_wawzaneta1985
dukeaeccmfilipinkanieruchomosci_wawzaneta1985
Dołącz do naszego grona