Zadaj pytanie na forumZOSTAŃ NASZYM EKSPERTEM
| dukeaecc | mfilipinka | nieruchomosci_waw | zaneta1985 |

witam chciałem się dowiedzieć co zgodnie z przepisami ja jako wlaściciel wynajmowanego garażu moge zrobić w przypadku jeżeli wynajmujący: nie zapłacił czynszu za 1 miesiąc, za 2 miesiące itd. rozumiem, że najpierw jakieś monity pocztą poleconą, po 2 miesiącach wypowiadam natychmiastowo umowę. a co potem? co jeżeli wynajmujący się po tym okresie wyniesie nie płacąc zaległego czynszu? lub nie będzie chciał się wynieść? Czy mogę zmusić go do zapłaty czynszu zaległego np. zamykając dostęp do garażu? lub coś podobnego? | ||
zgłoś naruszenie regulaminu![]() | |||
CYTAT(mandarek @ 24.06.2010, 22:14) witam chciałem się dowiedzieć co zgodnie z przepisami ja jako wlaściciel wynajmowanego garażu moge zrobić w przypadku jeżeli wynajmujący: nie zapłacił czynszu za 1 miesiąc, za 2 miesiące itd. rozumiem, że najpierw jakieś monity pocztą poleconą, po 2 miesiącach wypowiadam natychmiastowo umowę. a co potem? co jeżeli wynajmujący się po tym okresie wyniesie nie płacąc zaległego czynszu? lub nie będzie chciał się wynieść? Czy mogę zmusić go do zapłaty czynszu zaległego np. zamykając dostęp do garażu? lub coś podobnego? Przede wszystkim-Ty jesteś WYNAJMUJĄCYM a gość od garażu NAJEMCĄ. Tyle wstępu. Garaż to nie lokal mieszkalny ale zasady wynajmu są te same. Na jaki czas była zawarta umowa? Zarząd-Administracja | ||
linki reklamowe | |
umowa jest zawarta na czas nieokreślony. każde ze stron może ją wypowiedzieć z 1 miesięcznym okresem wypowiedzenia bez przyczyny. | ||
Jeśli nie zapłaci możesz wypowiedzieć umowę najmu i dochodzić w drodze powództwa zapłaty zaległych opłat.
---------------------Kancelaria Adwokacka w Szczytnie adw. Łukasz Nysztal www.adwokat.nysztal.eu | ||
linki reklamowe | |
| Kalkulatory | Pisma |
| Akty prawne | Tagi |

| A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | R | S | T | U | W | Z | MAPA SERWISU |